Nyheter

Facebook och Instagram förbjuder nu ”sex-emojis”

Annons
av extraextra
3 november, 2019
Annons

Du kan bli avstängd från Facebook och Instagram om du postar en äggplanta bredvid en persika eller vattenmelon.

Emojiserna kan anspela sig på sex och sexuella tjänster, vilket sociala medie-jättarna inte vill ha något att göra med.

Annons

Det verkar vara helt ofarligt att kombinera grönsaker och frukter. Men emojiserna kan faktiskt anspela sig på sex och sexuella tjänster – vilket Facebook och Instagram nu inte vill ha på sina plattformar.

I deras nya riktlinjer innefattas även emojis och användningen av de. Speciellt emojis som syftar på sexuell uppmaning, vilket New York Post rapporterat om.

Vilka emojis kan syfta på sex? Detta är något som både Facebook och Instagram inte gjort tydligt i sina nya riktlinjer. Men exempel på hur är en äggplanta i kombination med en persika eller melon, kan syfta på sexuell uppmaning.

”Innehåll kan bli borttaget från Facebook och Instagram”

En talesperson för Instagram menar att det kommer göras en helhetsbedömning av inlägg som rapporteras som stötande på plattformarna.

– Innehåll kan bli borttaget från Facebook och Instagram om det innehåller emojis som anspelar på sex i samband med en direkt eller indirekt fråga om nakna bilder, sex eller att man vill sex-chatta, säger Instagram till tidningen.

De nya riktlinjerna kommer underlätta för anmälningar av inlägg som använder sig av emojis beskrivet på sättet ovanför.

Sedan tidigare är det förbjudet att posta inlägg med syfte att annonsera eller efterfråga sexuella tjänster på plattformarna.

Dela på Facebook
Annons