Allmänt

Forskarnas glädjebesked: Därför ska du äta choklad varje dag!

Annons
av extraextra
6 mars, 2020
Annons

Nu har vi ett stort glädjebesked för alla chokladälskare där ute! Det visar sig att chokladen inte bara är bra för att stoppa sötsuget utan även för hjärnans funktion!

Det är sajten Country Living som rapporterar om en studie som gjorts vid University of L’Aquila i Italien – studien har glädjande nyheter att berätta!

Annons

Den nya forskningen visar nämligen att det faktiskt kan vara väldigt nyttigt att äta choklad – åtminstone om du vill hålla dig frisk i hjärnan.

– Ett regelbundet intag av kakao och choklad kan verkligen ge positiva effekter på de kognitiva funktionerna över tid, skriver författarna till studien, Valentina Socci och Michele Ferrara enligt ”Frontiers in Nutrition”.

Choklad är fullproppat med antioxidanter och järn, vilket kan leda till positiva effekter på hjärnan. Så genom att äta choklad regelbundet kan koncentrationsnivån höjas och minnet förbättras.

Studien visade att seniorer med risk för minnesminskning fick de allra största fördelarna med att äta choklad. Att äta choklad och kakao hjälpte också unga och friska vuxna att bli kortsiktigt smartare, då de utförde hårda kognitiva tester.

Självfallet kan man inte byta ut all sin kost mot choklad, även fast det hade varit otroligt härligt. Men hälsoläkaren Jacylin London vill ändå lyfta fram vikten av att unna sig lite choklad varje dag.

– Om du äter lite choklad varje dag finns det flera fördelar. Men självklart är det inte en mirakelkur att helt gå utan mat, men jag vill lyfta fram vikten av att unna dig en bit choklad varje dag, säger hon.

Visst blir man som chokladälskare helt lyrisk av att höra detta?

Dela på Facebook
Annons