Hemsk

Fredagen den 13:e -10 hemska saker som hänt genom åren

Annons
av extraextra
13 september, 2019
Annons

Fredag den 13:e sägs vara en riktig otursdag.

Och om man läser igenom detta så kommer man vara extra försiktig just denna dagen.

Annons

Försvunna flygplan, plötslig kannibalism och mord är bara några av alla saker som hänt på fredagen den 13:e genom åren.

Här nedan kommer 10 oturshistorier som inträffat just på denna dag.

1. Kryssningsfartyg sjönk

Fredagen den 13:e år 2012 gick Costa Concordia på grund. Ombord på kryssningen fanns 4 000 passagerare och 30 av dem omkom. Olyckan inträffade bara ett par timmar efter start.

Bild: Twitter

2. Viruscrashen

1989 drabbades det stora IT-företaget IBM av ett virus som raderade all data på otursdagen. Viktig information försvann och företaget förlorad massor av pengar.

3. Börskraschen

Samma år som viruskraschen inträffade även den näst största börskraschen genom tiderna.

4. Svenskt plan försvann

Fredagen den 13 juni 1952 försvann ett svenskt militärplan över Östersjön. Åtta personer satt på planet och det var inte förrän 1992 som Sovjetunionen erkände att de skjutit ned planet.

5. Flygkraschöverlevare blev kannibaler

Den 13 oktober år 1972 kraschade ett flygplan i Anderna. På planet befann sig ett helt rugbylag tillsammans med vänner och familj. I kraschen dog en fjärdedel av passagerarna.

Efter kraschen var det 27 överlevare, men 8 av dem dog i en snöorkan kort därpå. När de 16 överlevarna hittades hade de ätit upp sina döda vänner.

Bild: Wikimedia

6. Bomb

Fredagen den 13 september år 1940 släppte nazisterna en bomb över Buckingham Palace i London. Kungafamiljen satt vid tillfället och drack te men lyckades ta sig ur kungahuset utan att bli skadade.

7. 38 personer övervakade mord – ingen ingrep

Den 13 mars 1964 mördades Kitty Genovese på öppen gata i New York. Kitty attackerades med kniv i över 30 minuter och 38 personer blev vittnen till mordet.

Dock ingrep ingen av personer, de larmade heller inte polis. Efteråt sa många att de inte ingrep på grund av att de trodde det varit ett ”svartsjukedrama”. Psykologer beskriver nu händelsen som ”åskådareffekten” eller Genovese-syndromet, som innebär att det är mindre troligt att någon ingriper om det är många vittnen.

8. Misslyckat självmord

13 februari 1987 försökte Robert Bullard då 21 år gammal ta självmord. Han stoppade därför in sitt huvud i en gasugn, utan att veta om att Storbritannien bytt ut den farliga gasen mot en mindre farlig naturgas.

Dock orsakades en explosion på grund av en trasig lampknapp och hans mamma skadades allvarligt. Robert själv var helt oskadd efter händelsen.

9. Tupacs död

Fredagen den 13 september 1996 sköts rapparlegenden Tupac Shakur av ett gäng i en förbikörande bil. Kort därefter dog han.

Bild: Wikimedia

10. Extrem otur

Det fanns en man som hade extrem otur. Den mannen var Bob Renphrey. Varje fredag den 13:e var han med om en olycka. han har kraschat 4 bilar, ramlat ner i en flod, fått sparken från sitt jobb, kraschat med motorcykel och ramlat igenom en glasdörr.

Mot slutet bestämde han sig att aldrig mer göra någonting på denna dag. Men när han dog bokade hans fru Betty in hans begravning just på fredagen den 13 mars. Tyvärr var alla begravningsentreprenörer upptagna den dagen…

Dela på Facebook
Annons