Intressant

Gillar du den här maten? Då kan du vara en psykopat

Annons
av extraextra
6 mars, 2020
Annons

Tydligen är all typ av bitter och besk mat – och dryck en riktig favorit hos psykopater.

Det visar i alla fall en ny studie som gjorts.

Annons

En ny studie visar nu vilken mat psykopater mest uppskattar. Älskar du svart kaffe? Eller är gin & tonic din favoritdrink? Ja, då kan det vara så att du har psykopatiska drag och kanske borde boka en tid hos en psykiatriker, det visar en ny studie som National Geographic skrivit om.

Den nya forskningen visar nämligen att ju mer du hungrar efter bitter mat och dryck, desto mörkare är din personlighet. Studien publicerades i den vetenskapliga tidskriften Appetite, i studien fick 500 män och kvinnor se en lång lista på mat och dryck. Sedan fick de betygsätta baserat på vilka smaker de uppskattade.

Därefter analyserades deltagarnas personlighet via ett antal tester, som bland annat mätte narcissistiska, psykopatiska och sadistiska personlighetsdrag.

Forskarna analyserade sedan testerna och kom med slutsatsen att försökspersonerna med mörkare personligheter uppskattade följande saker:

– Svart kaffe

– Mörk choklad

– Broccoli

– Annan bitter mat

Människan är ensam om att tycka om bitter och besk mat. När andra djur äter bittra saker aktiveras ett varningssystem, detta eftersom det oftast ger en signal om att maten är giftig eller olämplig att äta. Men för människor med sadistiska drag kan samma smaker aktivera en typ av kick, inte helt olikt en berg-och-dalbana-känsla, skriver forskarna.

Huruvida den bittra maten och drycken har ett samband med mörka karaktärsdrag kan tillskrivas biologi, psykologi eller båda delar, visar studien inte. Säkert är dock att människan är ganska ensam i sin förkärlek för den typen av mat och dryck.

Detta är inte första gången forskare hittar samspel mellan våra matpreferenser och våra personlighetsdrag. Tidigare har man kunnat visa att människor som är öppna för nya upplevelser tycker mycket om grönsaker och fiberrik kost.

Dela på Facebook
Annons