Nyheter

Grekland kommer öppna gränsen för utländska turister

Annons
av extraextra
20 maj, 2020
Annons

Coronaviruset covid-19 har spridit sig över hela världen och fått alla världens myndigheter att agera.

Sjukvårdssystemen i länder världen över har satts på prov och för Sverige, som har drabbats hårt av dödsfall, har sjukvården fått slita.

Annons

Det finns nog ingen i världen som inte har blivit berörd av det rådande coronaviruset. Människor dör, förlorar sina jobb, får inte den vård de behöver på vårdcentralerna och stundtals har matbutikerna och apoteken varit länsade på livsmedel och medicin.

Men värst drabbade är USA, Italien och Spanien. I Spanien har man nu bestämt sig för att det ska bli obligatoriskt att bära ansiktsmask när man rör sig på städernas gator eller i butiker. Tidigare har det ”bara” varit obligatoriskt att bära ansiktsmask i kollektivtrafiken, rapporterar Expressen.

Grekland öppnar gränsen

I Grekland, som är en av de minst drabbade länderna, ser man annorlunda på saken. De vill nu välkomna turister från andra länder. I mitten av juni har Grekland tänkt öppna sina gränser för utländska turister som är medborgare i EU-länder och från Israel. Då måste bära ansiktsmask på planet och hålla avstånd på flygplatserna.

Greklands ekonomi är mycket beroende av turismen.

Lågprisbolaget RyanAir har tillkännagett att man planerar inför att börja flyga till Grekland igen, enligt Expressen.

Vad tycker du om detta? Dela gärna med dig av dina åsikter i en kommentar!

Dela på Facebook
Annons