WOW

Häftiga fenomenet lyser upp stranden – första gången på 60 år

Annons
av extraextra
24 april, 2020
Annons

Dessa otroliga bilder chockar människor världen över.

För första gången på 60 år lyser dessa bioluminescerande plankton upp stranden i Mexiko, skriver Daily Mail.

Annons

Coronaviruset har spridit sig över hela världen och länder har tvingats ta till extrema åtgärder för att minska spridningen. I flera länder har man gjort en så kallad ”Lockdown”, där alla tvingas sitta i karantän.

Detta är självklart väldigt påfrestande, men mitt i denna tuffa tid har vi sett att naturen börjar blomma ut och djur- och naturlivet frodas!

Bland annat har man sett att sköldpaddor tagit över en hel strand och lagt ägg under dagtid, något som inte skett på många år. Även delfiner har setts simma runt i kanaler i Italien. Bergstopparna i Himalaya syns på flera mils avstånd tack vare mindre luftföroreningar… Ja, listan kan göras lång.

Bildkälla: Twitter

Otroliga fenomenet

Senast i raden av dessa positiva nyheter är dessa biolumincescerande plankton som lyser upp vågorna på stranden Acapulco i Mexiko, något som inte har hänt på 60 år!

Att dessa plankton nu går att ses tror man beror på att stranden är helt folktom. Enligt Daily Mail menar man att personer som i vanliga fall finns på stranden går över dessa plankton och det gör att man inte kan se dessa ljus.

Andra menar att det beror på en speciell biokemisk reaktion som skett i vattnet.

Oavsett anledningen så är det en otroligt häftig syn, eller hur?

Dela på Facebook
Annons