Nyheter

Han blir kallad för ”tidernas värsta våldtäktsman” – använde sig av sluga våldstäktsritualer

Annons
av extraextra
10 januari, 2020
Annons

Reynhard sinaga, 36, dömdes till minst 30 års fängelse för 159 fall a sexuella övergrepp och våldtäkter i Storbritannien.

Flera som säger sig ha blivit utsatta för mannen har hört av sig till polisen, rapporterar BBC News.

Annons

I måndags dömdes den 36-åriga studenten Reynhard Sinaga från Indonesien för 159 fall av sexuella övergrepp, 139 våldtäkter var på 48 olika män, och kallas nu för Englands värsta serievåldstäktsman genom tiderna.

Sinaga lurade männen till sin lägenhet i Manchester och drogade de och sedan våldtog vissa flera gånger om. Flera av våldtäkterna filmades av förövaren med en mobiltelefon.

Nu har polisen blivit kontaktad av flera män om att de även kan ha drabbats av Sinagas våld.

Bildkälla: Privat

Potentiella offer har kontaktat polisen

Under rättsprocessen har polisen misstänkt att 195 fall av sexuella övergrepp går att kopplas till Sinaga. Av de beslagtagna videofilmerna är fortfarande 70 män oidentifierade, skriver The Telegraph.

Myndigheten har avsatt särskilda resurser för att kunna ta emot telefonsamtal från potentiella offer. Det finns även en tipssida som upprättats på polisens hemsida där de vill att allmänheten ska höra av sig om de tror att de drabbats av Sinagas övergrepp.

Polisen är dock väldigt diskret till BBC News om antalet samtal och tips som kommit in:

 ”Av operativa skäl kan vi inte berätta exakt antal samtal som har kommit in, eller om den respons vi fått på den digitala plattformen”.

”Vi kan dock bekräfta att vissa av berättelserna potentiellt kan vara från ytterligare offer för Sinaga”, tillägger talespersonen för Manchesters polisstation till BBC News.

Kan ha börjat med brott redan 2005

Sinaga har kunnat dömts för övergrepp mellan åren 2015-2017.

Men på Manchesterpolisens hemsida skriver de ut att polisen hittat bevis på att ytterligare brott kan ha begåtts mellan 2005 och 2017.

Polisen vädjar nu till de som tror att de kan ha drabbats av Sinagas våld att ta kontakt. Polisen är även intresserad av övrig information kring fallen, även om hur han köpt drogerna han använde för att göra sina offer helt medvetslösa.

Brittisk polis går ut och säger att de arbetar för att ge offren stöd, oavsett var de bor.

Listig våldtäktsmetod

Reynhard Sinaga flyttade från Jakarta i Indonesien till Manchester 2007, enligt The Telegraph.

Man beskriver han som en ordentlig person och en utmärkt student med forskarexamen i sociologi från Manchesters universitet. På kvällarna hade han dock en listig våldtäktsritual på unga män. Han väntade utanför klubbar på potentiella offer, ofta var det heterosexuella män och studenter i 20-årsåldern. Den yngsta var 17 år.

Oskyldig och leendes gick han fram till de som befann sig i en sårbar situation. Vissa hade blivit utkastade av en dörrvakt, andra hade slut på batteri i mobilen eller tappat bort sina vänner. Då bjöd Sinaga hem männen för att ladda mobilen i hans lägenhet, han erbjöd även en sovplats eller en extra drink.

Han gjorde sina offer medvetslösa med hjälp av drogen GHB, en genomskinlig och luktfri vätska, som han spetsade männens drinkar med.

Sedan utförde han grova sexuella övergrepp och flera gånger upprepade våldtäkter samtidigt som han filmade det hela. Efter våldtäkterna behöll han ofta tillhörigheter av sina offer, som troféer, och letade upp de på Facebook. Till ett av sina offers vänner skrev han: ”Han var heterosexuell 2014. År 2015 kom han ut i gay-världen, hahaha”

Bildkälla: Privat

Fyndet i mobilen

Första gången Sinaga blev påkommen och polisanmäld var 2017. The Telegraph berättar om hur hans sista offer fick tillbaka medvetandet medan våldtäkten pågick och lyckades ta sig fri.

Han anmälde Sinaga till polisen och när de genomsökte hans mobil, samt andra digitala enheter, upptäckte de en mängd fruktansvärda bilder där Sinaga förgriper sig på sina offer.

En person kan inte samtycka till sex om hen är medvetslös, enligt brittisk lag. Därför var jurymedlemmarna under rättegångsförhandlingarna tvungna att kolla igenom att videomaterial för att se om personen var medvetslös eller inte.

Sinaga hävdade att hans offer njöt och spelade död under samlag för att leva ut sin sexuella fantasi. Målsägandebiträdena beskrev påståendet som ”löjligt”.

I det videofilmerna kunde man höra hur många av offren snarkade, samtidigt som de blev våldtagna.

”Mardrömmen blev verklighet”

När polisen tog kontakt med offren var det ingen som ville veta några detaljer om vad de blivit utsatta för. Efter de blev informerade försökte två av männen begå självmord.

Ett av offren, en tonåring, beskriver Sinaga som ”ett ansiktslöst monster” och ”ett ondskefullt rovdjur”. Hans liv förändrades efter polisen berättade vad han hade blivit utsatt för. Han började dricka alkohol, få panikattacker och tankar om att skada sig själv. Han hoppade även av sin utbildning.

En annan man vågade bara berätta om våldtäkten för sin mamma.

”Livet kan inte bli värre än vad det är nu. Min värsta mardröm har blivit verklighet” sade han i ett tutande som lästes upp under rättegångsförhandlingarna.

Domaren: ”Såg inte ångerfull ut”

Under rättegångsförhandlingen satt Sinaga helt obrydd. Medans anklagelserna mot honom lästes upp lekte han med sitt hår och gäspade.

Domaren Suzanne Goddard upplevde honom som långt ifrån ångerfull:

”Det ser ut som att du njuter av domstolsprocessen trots att du står här och väntar på att bli dömd”. 

Goddard beskrev Reynhard Sinaga senare som: ”En farlig, djupt störd, och pervers person utan känsla för verkligheten. Han bör aldrig någonsin släppas ut från fängelset”.

Domaren övervägde att döma Sinaga till livstid, enligt The Guardian. Då hade han blivit den första som dömts till livstid för ett annat brott än mord i Storbritannien, skriver The Telegraph.

Anledningen varför Goddard inte kunde döma honom till ett så långt straff förklarar hon med att det var ”ett gränsfall”.

Men hon tillade:

”Enligt min bedömning är du en mycket farlig, listig och ohederlig person som aldrig kommer att vara säker på att bli frigiven”.

Dela på Facebook
Annons