Hemsk

Han gav sig ut på en ”våldtäktsturné” – våldtog 11 personer under två veckor

Annons
av extraextra
7 december, 2019
Annons

Joseph McCann, 34, släpptes från brittisk fängelse.

Därefter gav han sig ut på en två veckors lång brottsturné genom England.

Annons

Joseph McCann, 34, släpptes från fängelse i februari i år efter ha avtjänat hälften av sitt 3-åriga straff.

– Du vet när man ser in i någons ögon, och man vet att de är ren ondska, berättar ett av hans offer, en 17-årig flicka, i rätten.

McCann började med sin kriminella bana redan som tonåring. Trots att han har ett livslångt villkorligt straff för väpnat rån genomgick han ingen prövning för att bli frisläppt.

Nu beskriver man hans frigivning som ett katastrofalt misstag. Då han kort efter frigivning gav sig ut på en otäck våldtäktsturné genom England.

Bildkälla: Shutterstock

Kunde fly tack vare vodkan

McCanns första offer var en 21-årig kvinna som kidnappades under knivhot i Watford, norra London, i slutet på april. Hon tvingades släppa in sin våldtäktsman i sitt egna hem.

Efter han kidnappade och våldtog en 25-årig kvinna i Walthamstow, också i norra London, kidnappade han ännu en 21-årig kvinna och hennes 18-åriga lillasyster – som lyckades fly.

Han höll kvinnorna fångna i flera timmar innan de kunde fly efter ha slagit McCann i huvudet med en vodkaflaska.

Bildkälla: Shutterstock

Lurade kvinna – våldtog barnen

Några dagar senare lyckades McCann övertala en kvinna i en bar i Lancashire att han skulle få följa med henne hem, rapporterar MailOnline.

När han kom in i hennes hem band han fast henne med en hårtork och våldförde sig på hennes två barn, en 17-årig flicka och en 11-årig pojke.

McCann våldtog barnen i 4 timmar, till slut hoppade flickan ner naken från sitt egna sovrum och bröt hälen.

Tvingade 71-åring att köra medan han våldtog barn

Samma dag kidnappade McCann en 71-årig kvinna medans hon lastade in matvaror i bilen.

När kvinnan protesterade slog han henne med knuten näve och våldtog henne i bilen. Kort efteråt kidnappade han en 13-årig flicka i närheten och tvingade 71-åringen att köra bilen medans han våldförde sig på flickan.

De kunde fly när de var tvungna att stanna på en bensinmack. McCann fortsatte dock sin våldtäktsturné och kidnappade två 14-åriga flickor.

Gömde sig i ett träd

Polisen hade fått upp spår efter McCann vid det här laget och efter en kortare biljakt kraschade McCann den stulna bilen med flickorna i baksätet. Till fots flydde han och efter några timmar kunde polisen hitta honom gömd i ett träd.

Bildkälla: Shutterstock

Under fredagen fann en jury i domstolen Old Bailey i London McCann skyldig på 37 punkter, inklusive kidnappning, våldtäkt och våldtäkt mot barn.

Dela på Facebook
Annons