Mat

Han lägger in köttbiten i kylen under natten, men kolla nu när han skär i den – skrämmande!

Annons
av extraextra
11 december, 2019
Annons

Under de senaste 100 åren har vår mat ändrats mer än den har under de senaste 2000 åren. Vi har hittat sätt att göra det säkrare och hälsosammare, och för att öka avkastningen och vara snällare mot jorden. Matvetenskap har förändrat mycket.

Det kan vara skrämmande, men när du läser en etikett och inte förstår vad en ingrediens är för något eller var det är från. Varför i helsike finns den då i produkten du ska köpa ?! För det mesta är det bara där för att hålla maten bakteriefritt och stabilisera strukturen. Andra gånger är det lite annorlunda.

Annons

En av dessa förvirrande ingredienser är trombin, eller som det kallas ”köttlim”. Att kalla det ”köttlim”, ger en helt annan bild av vad du äter.

Det här förekommer naturligt i djur, inklusive människan, och gör det möjligt för oss att använda köttbitar som annars skulle gå till spillo. Det säljs sedan till ett mycket mer överkomligt pris, och eftersom vi inte slösar bort så mycket, är det också bra för jorden. Det fungerar sa att genom att smälta ihop mindre styckdelar av fisk, kött eller fågel gör man en större bit som ser mer tilltalande ut.

Även om det inte är en orsak till oro från ett livsmedelssäkert perspektiv finns det frågan om att bli lurad. Vad händer om du är ute på middag på en trevlig restaurang och beställer en ryggbiff, bara för att upptäcka att det är billigare bitar som limmats ihop?!

Verkligheten är att detta händer, och det skulle vara ett brott mot lagar som finns för att skydda konsumenterna.

Vid slutet av dagen, är köttlim något att vara medveten om, men inget att oroa sig. Det erbjuder nya sätt att använda våra livsmedel!

Se klippet här under:

Tryck på dela-knappen här nedan för att uppmärksamma dina vänner!

Dela på Facebook
Annons