Intressant

Här är kroppsdelen som gör ondast att tatuera sig på

Annons
av extraextra
3 juni, 2020
Annons

Det gör riktigt ont att tatuera sig. Men vissa platser på kroppen är faktiskt värre än andra.

Exempelvis där huden är tunn eller där det är benigt. Här är platserna du inte ska tatuera dig på – om du har låg smärttröskel.

Annons

De flesta vill veta så mycket som möjligt innan de bestämmer sig för att tatuera sig.

Är du täckt i tatueringar så kanske du har en aning om vart på kroppen det gjorde ondast. Men har du bara ett fåtal eller inga alls så är det nog det du vill veta allra helst. Vart på kroppen gör det ondast att tatuera sig?

Det du kan tänka är att ju mer fett och muskler ett parti har på din kropp desto mindre ont kommer det göra att tatuera sig där. Så det gör exempelvis ondare att tatuera knogarna och andra ”benigare” partier än armarna och låren.

Tatueraren Rasmus berättade att han upplever att solar plexus, under bröstet, är det absolut värsta stället att tatuera sig på.

– Den värsta tatueringen jag har gjort sitter på solar plexus, fronten där revbenen går ihop. Men jag å andra sidan tycker det gör ont överallt. Vad kunderna som jag tatuerat tycker är det ofta revbenen som är jobbigast, säger han till Nyheter24.

Och vad säger forskning då?

Enligt en studie, publicerad i den medicinska tidskriften ”Annals of Neuorolgy”, så gör det extra ont att tatuera på platser där det finns tunn hud. Där benet är nära huden kan personer uppleva en känsla av ett ”slag på benen”. Förutom den grundläggande smärtan som skapas av nålarna.

Men sen finns det också platser som gör ont eftersom att det finns extra känsliga nerver där, som orsakar smärta. Såna platser är fingertopparna och pannan, skriver Allure.

Så om du är känsliga för smärta – undvik revbenen, knogarna, ovanpå fötterna, fingertopparna och pannan.

Dela på Facebook
Annons