Intressant

Här är maten som förstör ditt sexliv

Annons
av extraextra
23 mars, 2020
Annons

Vi alla är nog fullt medvetna om att det finns mat som är mer eller mindre bra för vår hälsa. Men det finns faktiskt även mat som kan vara en riktig sex-dödare.

Vi listar maten du bör undvika om du vill ha ett blomstrande sexliv.

Annons

Har du och din partner det inte lika hett i sänghalmen längre? Eller känner du själv att du inte har någon vidare lust att ha sex? Då kan det vara värt att se över vad du stoppar i dig vid matbordet.

Det finns nämligen en hel del livsmedel som man bör undvika om man inte vill göra sexlivet lidande.

CHOKLAD

Choklad förknippar nog många med romantik och passion, vilket stämmer in ganska väl om man väljer choklad med hög kakaohalt – det ökar nämligen sexlusten.

Men ljus choklad är inte en god idé om du vill hålla sexlusten på topp. Sockret gör dig trött och orkeslös, och det är ju det sista man vill vara när det är dags att prestera mellan lakanen.

LAKRITS

Det här bör du också undvika innan akten. Lakrits innehåller nämligen ämnet glycyrrhizin som kan minska produktionen av testosteron, vilket tar död på sexlusten, skriver Mitt Kök.

MYNTA

Denna väldoftande krydda är bra om man är ute efter en fräsch andedräkt. Men för sexlivet är den inte så toppen om du är man. Kryddan innehåller nämligen mentol som sänker testosteronnivåerna, vilket i sin tur sänker sexlusten.

Dessutom sägs mynta öka rapande, vilket kanske inte känns jättehett i stundens hetta.

KAFFE

Kaffe kan vara både bra och dåligt innan akten. För å ena sidan kan det uppiggande koffeinet hjälpa män med potensen, men å andra sidan kan kaffe göra dig orolig. Och ökad oro kan i sig minska sexlusten.

MIKROPOPCORN

Om du vill käka lite popcorn innan du rullar runt i sänghalmen är det en god idé att poppa dem på spisen i en kastrull istället för i mikron. Mikropopcornpåsar innehåller nämligen perfluoroktansyra som faktiskt minskar sexlusten och sänker spermieantalet hos män.

ALKOHOL

Många av oss tycker nog att det är trevligt och avslappnande att ta sig en drink eller två under dejten. Men kom ihåg att för mycket alkohol dödar sexlusten och minskar känsligheten.

Dela på Facebook
Annons