Intressant

Här är orsaken varför svenskar är mest missnöjda med sitt sexliv

Annons
av extraextra
1 november, 2019
Annons

Svenskar är mest missnöjda när det kommer till sitt sexliv om man jämför med resten av länderna i norden.

Det finns några orsaker till detta.

Annons

En undersökning visar att svenskar är mest missnöjda i sänghalmen om man jämför med de andra länderna i norden. Men vad är orsaken? Är det att vi är dåliga i sängen? Har sex för lite? Eller vad handlar det om.

I en kampanj från RFSU som vill uppmuntra folk att använda kondom så har de även tagit reda på anledningen.

Hur mycket mer missnöjda är vi svenskar egentligen med vårt sexliv?

Bildkälla: Pixabay

Jo, i Kådiskollen 2018 fick folk svara på frågan om de var nöjda med sitt sexliv där 31 procent av alla svenskar svarade nej. Det var 28 procent av norrmännen som svarade nej. Hos Danskarna var det 27 procent som var missnöjda. Av Finländarna var det 26 procent som svarade nej.

Trots att siffran är rätt så jämn är faktumet faktiskt att vi svenskar är mest missnöjda med vårt sexliv. Och folk vill självklart veta varför.

Som tur är verkar det inte som att vi är dåliga i sängen som är den riktiga orsaken, trots att 11 procent svarade att deras missnöje beror på att de sällan eller aldrig får orgasm.

Bildkälla: Pixabay

23 procent svarar att deras missnöje i sängen handlar om att det inte är tillräckligt spännande. För svenskarna var spänningen den tredje största anledningen till varför de är missnöjda, i jämförelse med finländarna som bara gav denna anledning 9 procent.

Att man inte har en partner hamnar på andraplats för svenskarna, trots att utbudet av sexleksaker ökar och ökar, vill de flesta ändå ha en riktig sexpartner.

Den allra största anledningen till att vi svenskar är missnöjda med vårt sexliv, som fick 72 procent av rösterna, var att vi inte har sex tillräckligt ofta.

Saknaden av sex är alltså anledningen till att vi är missnöjda med vårt sexliv.

Dela på Facebook
Annons