Djur

Här fångar bilisten det sällsynta på film: En lodjurs-mamma med sina ungar

Annons
av extraextra
5 mars, 2020
Annons

Naturen är otroligt fascinerande, och det är inte så ofta vi i dagens moderna samhälle får chansen att komma nära vilda djur på riktigt.

Men när denna bilist fick syn på en flock lodjur kunde han inte låta bli att stanna bilen och ta fram kameran.

Annons

Lodjur är väldigt majestätiska varelser, men väldigt skygga för människor, och det är inte ofta man får chansen att komma dem nära.

Lodjuren är ett av de sällsynta djur som kan påträffas i Kanada. För många är det en omöjlighet att överhuvudtaget få bevittna fria lodjur under ens livstid, men denne herre fick vara med om något alldeles särskilt. Nämligen en lodjursmamma och hennes små ungar!

En bilist vid namn Shaun Kirchmann från provinsen Manitoba i Kanada lyckades filma en söt liten familj medan mamman och hennes ungar korsade en väg.

Shaun Kirchmann var på väg till Winnipeg när han plötsligt såg något längs vägen. Han stannade genast sitt fordon och hoppades att varelsen skulle komma närmare. Älg och rådjur upptäcks ofta i detta område, liksom vargar och prärievargar som också regelbundet påträffas.

Men Shaun var chockad över att se att det var en lodjurs-mamma och hennes fyra ungar som kom ut ur skogen.

– Jag räknade en, två, tre … Jag såg bara små ungar som kom ut ur buskarna och jag var helt chockad, berättar Shaun till CBC News.

Lodjur förblir vanligtvis dolda i den tjocka skogen, under skydd, och ses sällan i grupper.

Shauns arbetsgivare, Manitoba Hydro, delade de spektakulära bilderna på sociala medier – bilder som du kan se nedan:

Se otroliga klippet nedan:

Dela på Facebook
Annons