OJ

Här rusar de igenom Stockholm i 100 km/h – hängandes ut genom bilfönster

Annons
av extraextra
12 juni, 2020
Annons

Två bilar körde streetrace mot varandra på Essingeleden i Stockholm. I vardera bil hängde tre personer ut genom fönstren och gjorde high five med varandra – i 100 kilometer i timmen.

– De körde som dårar mellan filerna, säger ett vittne till Aftonbladet.

Annons

Två bilar körde vårdslöst i rasande fart på Essingeleden i Stockholm i torsdags förra veckan. Ett vittne som Aftonbladet talat med uppger att bilarna tävlade mot varandra i den täta trafiken.

– De åkte efter varandra och körde som dårar upp emot 100 kilometer i timmen, till och med över farthindren, säger vittnet.

På bilder och filmer som Aftonbladet tagit del av syns det hur tre män hänger ut genom fönsterrutorna på den ena bilen som kör i hög hastighet.

– Och i den andra bilen var det tre män som gjorde likadant. De körde slalom mellan filerna och gjorde high five med varandra. Jag tänkte ”Vilka idioter de är!”. Först trodde jag att det var studenter som firade, men insåg ganska snabbt att det var en tävling mellan bilarna, säger vittnet.

FOTO: Privat

Sicksackade mellan filerna

Efterföljande trafik påverkades av den farliga leken och övriga bilister ska ha kört avvaktande på grund av de oberäkneliga bilarna som körde sicksack mellan filerna.

– Det verkade som att ingen ville köra i närheten av dem. Alla försökte hålla avstånd och flera bilar bytte fil för att hålla sig ifrån de här bilarna, säger vittnet.

Bilarna ska ha börjat tävlingen söder om Stockholm och kört i norrgående riktning.

– Det var inte lätt att hänga med. Vid Solna tappade jag kontakten med dem, säger vittnet.

Polisen fick samtal från allmänheten och lyckades stoppa den ena bilen i höjd med Solna.

FOTO: Privat

”Ett livsfarligt beteende”

Per Fahlström är presstalesperson på polisen region Stockholm och ser allvarligt på ett sådant beteende i trafiken.

– Jag kan säga rent generellt att det här så klart är ett livsfarligt beteende, säger han.

Även tidigare har rapporter om vårdslösa streetrace i Stockholm framkommit och att trafiksäkerheten hotas.

– På den händelsebeskrivningen låter det som ett agerande som så klart är farligt för både dem själva, men även för andra medtrafikanter. Det kan verkligen orsaka trafikolyckor, säger Per Fahlström.

Dela på Facebook
Annons