Nyheter

Här svarar Stefan Löfven på 10-åringens brev: ”Hinner inte det..”

Annons
av extraextra
13 februari, 2020
Annons

När pennorna tog slut på en skola i Östersund bestämde sig en elev att skriva ett brev till statsministern.

Nu har han fått ett svar från Stefan Löfven.

Annons

I januari bestämde sig en 10-årig elev från Östersund att kontakta Sveriges statsminister Stefan Löfven.

I brevet förklarar 10-åringen att pennorna på hans skola har tagit slut och att de för tillfället inte kan köpa in några pennor på grund av att skolan har köpstopp.

Han passar även på att bjuda in statsministern till att besöka skolan i brevet.

”INTE JAG SOM BESTÄMMER”

Och brevet som pojken skrev letade faktiskt sig hela vägen fram till Stefan Löfven, och statsministern svarade faktiskt den oroliga eleven med ett eget brev.

Men både eleven och klasskompisarna blev säkerligen besvikna på Stefan Löfvens svar. Det blir varken ett besök eller några nya pennor för skolan.

”Hej! Tack för ditt brev. Vad roligt att du ville skriva till mig.

Du berättar att ni har köpstopp på skolan och att era pennor är slut. Det är inte jag som statsminister som bestämmer hur mycket pengar er skola ska få utan kommunen som skolan ligger i, så jag föreslår att du vänder dig till Östersunds kommun med din fråga.

Det var snällt av dig att bjuda in mig till din skola. Jag hade gärna kommit på besök, men hinner inte det just nu. Jag hoppas att du får en bra vårtermin!”

Ja, det statsministern menar med sitt svar är att det inte är han själv som bestämmer enskilda skolors budget. Det är nämligen kommunerna där skolorna ligger.

Dela på Facebook
Annons