Djur

Hästägaren Charlotte publicerade bild på nätet – detaljen i bilden får djurvänner att rasa

Annons
av extraextra
29 maj, 2020
Annons

Hästägaren var ute och red två gånger i veckan, men efter hon publicerat en selfie på sociala medier avslöjades sanningen.

Nu har hon fått djurförbud.

Annons

22-åriga Charlotte McPherson beskrev sig själv som en djurvän och entusiastisk hobbyryttare – men det var långt ifrån sanningen. I själva verket plågade hon sin häst Thor och lämnade honom så utmärglad att skelettet syntes genom huden.

I början var det ingen som märkte något, eftersom Charlotte täckte det värsta med ett schabrak.

Publicerat av Lauren De Gruchy Tisdag 6 december 2016

Men andra ryttare började snart ana oråd, och när Charlotte lade ut en selfie på sig själv och Thor tipsades djurvännerna på Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) om att något var fel.

Det var framförallt Thors höftparti i bilden som fick organisationen att reagera. Det var tydligt att han var undernärd, och efter att ha grävt lite djupare bestämde sig organisationen för att anmäla Charlotte för djurplågeri.

– Thor såg otroligt smal ut och du kunde se i princip alla ben i hans kropp. En veterinär undersökte Thor och gav honom ett body condition score på 0 av 5. Så smal var han, säger Suzi Smith från RSPCA till Birmingham Mail.

Publicerat av Lauren De Gruchy Tisdag 6 december 2016

Trots att Thor uppenbarligen var i dåligt skick, red Charlotte honom två gånger i veckan. Suzi var övertygad om att detta var mycket smärtsamt för Thor.

Men efter att ha räddats av RSPCA dröjde det inte länge innan han hade återhämtat sig.

– Thor mår fantastiskt bra och har nu fått ett nytt hem. Han älskar sitt nya liv, säger Suzi.

Publicerat av Lauren De Gruchy Tisdag 6 december 2016

Charlotte fälldes sedan i domstol för djurplågeri och dömdes till 160 timmars samhällstjänst, 4000 kr i böter och är förbjuden att ta hand om hästar på tio år.

Vi är så glada över att Thor äntligen har ett kärleksfullt hem, och hoppas innerligt att Charlotte har lärt sig en läxa. Tack vare att djurvännerna var så uppmärksamma, kunde den här tragiska historien få ett lyckligt slut!

Dela på Facebook
Annons