Nöje

HBO avslöjar nu deras dokumentärserie om Knutby-morden

av extraextra
11 juli, 2019
Annons

Om du minns Knutby-dramat finns det goda nyheter för dig!

HBO har nu avslöjat att de kommer göra en dokumentärserie om morden i Knutby.

Annons

HBO Nordic har levererat flera serier som blivit hyllade, där de alla har en sak gemensamt – att de är svenskproducerade. En av dem är Chernobyl som blev en succé, med regissören, Johan Renck.

Bildkälla: IMDB

En till svensk produktion är inplanerad

HBO Nordic har planer på att göra en serie av Knutby-dramat.

Det kommer inte vara några okända skapare bakom själva serien. Utan det är duon som har podcasten Spår ihop, Anton Berg och Martin Johnson är personerna som just nu väntar på att få klartecken av HBO Nordic innan de kan börja.

Warner Bros kommer stå bakom själva produktionen och det kommer bli en dokumentärserie om mordet i Knutby.

Warner Bros bakom produktionen

HBO Nordics pressansvarig Karin Larsdotter bekräftar uppgifterna i ett mejl till Expressen:

”Det stämmer att HBO Europe är i ett framskridet utvecklingsskede av dokumentärserien om Knutby, som görs av journalisterna Anton Berg och Martin Johnson och produceras av Warner Bros. Mer än så kan vi inte säga just nu”.

Vad duon har gjort tidigare

Duon Berg och Johnson har tidigare erfarenhet av dokumentärt berättande. Anton Berg har bland annat hyllats för sina P3-dokumentärer och skrivit romanen De aderton. Medans hans kollega Martin Johnson har jobbat för norska NRK, BBC, SR och RTE samt fått flera hyllningar som radioproducent.

Deras första säsong av Spår handlade om Kalamarksmordet, 2004. Detta ledde till att den Högsta domstolen beviljade Kaj Linna en omprövning i målet mot honom.

HBO Noridc har inte satt något planerat eller bekräftat datum för premiären av dokumentärserien om Knutby, skriver Expressen.

Dela på Facebook
Annons