Allmänt

Hon bet på sina naglar varje dag – sen hände det otänkbara

Annons
av extraextra
13 februari, 2020
Annons

Flickan hade bitit på sina naglar i flera år, sedan hände det ofattbara.

Det ligger otäcka bilder längre ner i texten.

Annons

Det här handlar om Courtney Whithorn från Australien.

När hon som 16-åring blev mobbad i skolan, började hon bita otroligt mycket på sina naglar. 4 år senare hade hennes nagelbitning lett till en väldigt sällsynt hudcancer i tummen, som senare behövde amputeras.

Den grova mobbningen Courtney fick utstå resulterade i att hon tillslut hade tuggat bort hela sin tumnagel 2014. Efter det var Courtney så generad över sin tumme att hon hela tiden försökte dölja den, även för familj och vänner.

Hon gick alltid med handen knuten och lösnaglar under 4 års tid. Men Courtney Whitorn hade orsakat sin tumme så pass mycket trauma att den hade utvecklat en väldigt sällsynt hudcancer ”acral lentiginous subungual melanoma”.

”När jag fick reda på att min nagelbitning var orsaken till cancer, krossade det mig.”, säger Courtney.

Efter att Courtney fick sin chockartade diagnos i juli i år har hon opererats fyra gånger i tummen. Läkarna försökte allt de kunde för att rädda Courtneys tumme, men på den fjärde operationen blev den amputerad. Man amputerade tummen för att försäkra sig om att cancern inte skulle sprida sig.

För Mercury Press, säger Courtney: ”Jag var upprörd när min hud på tummen började bli svart. Och jag visade min tumme till andra för första gången i år, säger Courtney.

Hon säger även att hon uppsökte en läkare av kosmetiska skäl. Där hänvisades hon till en plastikkirurg som snart upptäckte att det fanns något allvarligt fel på tummen. Och efter ett vävnadsprovtagning fann läkarna att Courtney hade cancer i tummen.

– När man tänker på hur många barn och ungdomar som biter på sina naglar, är det galet att det var så allvarligt för mig, säger Courtney, som vill varna andra om nagelbitning genom att berätta sin egen historia.

När Courtney som 16-åring plötsligt blev ett offer för grov mobbning i skolan resulterade det till ångest och stress som gjorde att hon började bita på naglarna ännu intensivare än vad hon brukade.

– Det började cirkulera rykten om mig i skolan. När jag satt vid lunchbordet i skolan, blev jag helt ignorerad av de andra som om jag inte existerade. Jag började bita på naglarna som en slags reaktion på mobbningen, säger Courtney, som nu vill ge gott råd till andra som biter naglar.

Dela gärna vidare detta för att varna andra som bitar på sina naglar hur farligt det kan vara.

Dela på Facebook
Annons