OJ

Hon blev känd som ”världens hårigaste flicka” – men kolla nu när hon rakat av allt

Annons
av extraextra
20 februari, 2020
Annons

Supatra ‘Natty’ Sasuphan, från Bangkok, har skapat rubriker världen över.

2010 kom hon med i Guinness rekordbok som världens hårigaste kvinna.

Annons

För hur hade du reagerat om du såg denna unga kvinna? Med respekt och vänlighet hoppas jag, för denna modiga tjej förtjänar alla hyllningar och stöd hon kan få!

Som tur är har ”Natty” hela tiden varit omgiven av kompisar som älskar henne för den hon är.

– Jag känner mig inte annorlunda än någon annan, har många kompisar och jag störs inte av håret. Jag känner inte av det eftersom att jag alltid har haft det, har Supatra sagt i samband med att hon blev uppmärksammad som världens hårigaste flicka, av Guiness Rekordbok 2010.

Nu har dock den 20-åriga ”Natty” rakat av sig sin kraftiga ansiktsbehåring, efter att ha träffat stora kärleken.

En ovanlig åkomma gör att Supatra ‘Natty’ Sasuphan från Thailand har behåring över hela kroppen. 2010 fick hon titeln som hårigaste barnet i världen, när bilder på henne uppmärksammades av Guiness Rekordbok.

Hon sade då: ”Att jag är hårig gör mig speciell”.

Ovanliga sjukdomen

Natty lider av den ovanliga och obotliga sjukdomen ambras syndrom, skriver Daily Mail.

Flickan är bara ett av 50 kända fall av Ambras Syndrome. Sjukdomen orsakas av en felaktig kromosom och har dokumenteras sedan medeltiden. Innan man förstod sig på sjukdomen kallade man de drabbade för ‘varulvar’, något som förstås gjorde de sjuka än mer utstötta.

Supatra har tjockt hår som växer över hennes ansikte, öron, armar, ben och rygg. Hon har provat laserbehandling, men det lyckades inte stoppa hårväxten.

Men medan de flesta som drabbas av sjukdomen kanske hade gömt sig, har Supatra successivt omfamnats av samhället och hon har massor av vänner.

Innan hon kom med i rekordboken var det en del barn som retade henne, men det förändrades efter rubrikerna om henne i media.

”Det fanns några människor som brukade reta mig och kalla mig apa-ansikte, men de gör det inte längre”, sa Supatra för några år sedan.

Tuffa starten

Men flickans framtid har inte sett så lovande ut alla gånger. När hon först föddes var hon tvungen att genomgå två operationer, bara för att kunna andas.

Hennes far Sammrueng säger: ”Vi fick reda på Supatras tillstånd när hon föddes – vi visste ingenting på förhand”.

I början hade Supatra svårt att andas, eftersom hennes näsborrar var bara en millimeter bred. Under de första tre månaderna låg hon i kuvös, för att kunna överleva. Totalt tillbringade hon tio månader på sjukhuset.

”Vi var mycket oroliga för henne”, säger pappa Sammrueng.

I takt med att Supatra växte och blev äldre, växte också håret. Hennes mamma hjälpte länge till att hålla det kort, med en sax.

Hittat kärleken

Idag verkar Supatra må bra, är lycklig och har träffat kärleken i sitt liv.

Hon låter dock inte längre håret växa, utan håller det rakat.

Natty visar öppet sin kärlek på Facebook och har bara gott att säga om sin make. Så härligt att de hittat varandra!

”Du inte bara min första kärlek, du är mitt livs kärlek”, skriver hon och visar upp bilder på paret.

Natty är obotlig optimist och en tjej med så mycket kärlek och styrka, trots att hon drabbats av en tuff sjukdom.

Och självklart förtjänar alla att få känna kärlek och hitta sin livspartner – gilla och dela om du tycker Supatra är superfin och vill skicka ett stort grattis till henne!

Dela på Facebook
Annons