WOW

Hon gick ner halva sin kroppsvikt – men nu avslöjar hon den tragiska sanningen

Annons
av extraextra
31 mars, 2020
Annons

Fie har celluliter, ärr och bristningar efter en stor viktnedgång.

Nu berättar hon hur viktnedgången har påverkat henne.

Annons

Bildkälla: Facebook

Fie Frederichsen blev känd över hela Danmark när hon delade med sig av sin resa från 140 kg till 70 kg som 23-åring. I ett inlägg på sin Facebook ryter hon ifrån om kroppshetsen.

I inlägget publicerade hon en bild på sig själv i bikini. Hon sitter hopkurad och på magen syns bristningar. Hon förklarar att hon alltid kopplat bikinisäsongen med rädsla och obehag. Men hon vill inte ha det så.

– Kanske kan jag använda mig av min senaste erfarenhet av självacceptans. Om inte kan jag kanske inspirera er andra till att acceptera er själva, skriver hon i inlägget.

Hon berättar att hon hatat sin kropp så länge hon levt. Att hon låtit sin kropp stå i vägen för hennes drömmar.

– Det är fasen över nu. Jag har fått nog. Jag kommer inte hålla mig tillbaka mer, skriver hon och fortsätter:

– Det är slöseri med värdefull tid och med mitt liv.

Hon beskriver sin hud som ett gummiband. Hon berättar att hon har celluliter, hon har ärr – och hon är bara 23 år.

– Det finns mycket fel med mig och mycket att skämmas över.

Sen ångrar hon sig.

– Det är samhället och de konstiga idealen som det är fel på. Vi kan gå på och fortsätta att optimera oss – när den största tjänsten vi kan göra för oss och våra kroppar är att bara slappna av och hitta sinnesfrid i våra kroppar.

Hon tycker att det är helt naturligt och förståeligt att det finns vissa saker med en själv och sin kropp som en vill ändra. Hon berättar att hon ändrade sig men att det nästan blev skadligt och sjukligt. Hon hatar fortfarande sin kropp lika mycket, men hon jobbar på att försöka älska sig själv villkorslöst.

– Det är coolt att ha sexpack. Det är coolt att vara smal. Det är coolt att ha ärr. Det är coolt att ha bristningar. Det är coolt att vara knubbig. Men det är mest coolt att vara glad för hur man ser ut och inte låta samhället bestämma ditt värde och din självacceptans.

Dela på Facebook
Annons