Hemsk

Hon mördade sin bästa kompis – avslöjades sedan på grund av detaljen i bilden

Annons
av extraextra
7 maj, 2020
Annons

Mördaren blev avslöjad tack vare detaljen i selfien. Hon försökte vilseleda polisen men hennes selfie avslöjade mördaren: mordvapnet fanns till och med på bilden.

Mördaren blev sedan dömd till sju års fängelse.

Annons

Cheyenne Antoine som mördaren heter har gjort ett uttalande: ”Jag kommer aldrig förlåta mig själv. Det skulle aldrig ha hänt”.

Det var den 25 mars 2015 som den numera åtalade Cheyenne Rose Antoine publicerade en selfie på sig själv tillsammans med sin bästa vän Brittney Gargol. Bilden såg ut som vilken selfie som helst men det visade sig senare att den skulle bli nyckelbeviset i mordutredningen.

Det har nu gått 5 år sedan det otäcka utspelade sig. Det är i provinsen Saskatchewan i Kanada som allt slutade i fullständig tragedi: Brittney hittades mördad i ett dike.

Brittney

Cheyenne har i tidigare förhör berättat att vännerna tidigare samma kväll skulle ha träffats för att umgås och dricka alkohol. Efter de så ska vännerna ha skilts åt och Cheyenne ska då ha tagit med sig en oidentifierad man med sig hem – och lämnat sin vän kvar på baren.

Bara ett par timmar senare så var Brittney död – hon hade blivit strypt till döds.

Det dröjde inte länge efter mordet som polisen fick in ett tips om att Cheyenne ska ha erkänt mordet på fyllan. 21-åringen ska därefter ha åtalats för andra gradens mord: men blev bara fälld för dråp.

Försökte mörklägga mordet

För att vilseleda polisen skrev Cheyenne till Brittney på Facebook: ”Var är du? Har inte hört något från dig. Hoppas du kom hem säkert.”

Men denna vilseledning var snart genomskådad.

I den här selfie kan man se mordvapnet. Det var den här bilden som ska ha avslöjat att det var Cheyenne som mördade vännen Brittney. Det var nämligen så att detaljen i bilden avslöjade allt.

Cheyenne och Brittney

Cheyenne bär nämligen mordvapnet på sig. Enligt Intouch så ska samma bälte som Cheyenne burit ha hittats i närheten av mordplatsen. Inte nog med det så hade hon även en selfie tagen där hon bär mordvapnet på sig: tagen bara 6 timmar innan.

Bältet ska ha använts som mordvapen

Men i rätten så medger Cheyenne att hon och hennes bästis Brittney ska ha grälat men att hon inte kan minnas att hon skulle ha mördat Brittney. Trots detta uttalande så blev Cheyenne skyldig till mord och dömdes till 7 års fängelse.

”Jag kommer aldrig att förlåta mig själv. Ingenting jag säger eller gör kommer någonsin att få henne tillbaka. Jag är väldigt väldigt ledsen…. Det skulle aldrig ha hänt”, uttalade sig Cheyenne Antoine om mordet på sin bästa vän.

Dela på Facebook
Annons