OJ

Hon opererade bort tungan – tappade 220 kilo

Annons
av extraextra
23 november, 2019
Annons

Jen Costa, 35, tröstade sig själv med snabbmat, varje dag.

Enligt henne själv räddade cancern hennes liv.

Annons

– Det var nästan nödvändigt att det här hände mig, säger hon till South West News Service.

Jen Costa från Long Island i New York råkade ut från en trafikolycka där hon skadade båda sina knän när hon var 19 år. Detta gjorde så att hon hamnade i ett matmissbruk som tog över livet.

Efter olyckan hamnade hon i depression eftersom hon inte kunde använda sina ben, vilket resulterade i att hon började tröstäta.

– Jag brukade vara beroende av mat. Efter olyckan va jag sängbunden och beställde hämtmat varje dag, berättar hon för tidningen.

Trots att hennes fysiska skador läkte fortsatte hon att äta. Hon blev så stor att hon inte längre fick plats i duschen och behövde hjälp att tvätta sig då hon inte kunde komma åt överallt. Efter ett tag började hon röka ”angel dust”, som består av drogen fencyklidin, även kallat PCP.

En dag började hon få ont i munnen och såg en vit knöl i tungan. Till slut fick hon diagnosen cancer.

Strålning var inte ett alternativ

Jen drabbades av en aggressiv form av skivepitelcancer, vilket är en typ av hudcancer som spred sig till lymfkörtlarna i hennes hals.

– Till slut blev det så svårt att äta och ens prata. Jag tror inte jag sa mer än några ord om dagen. Det var inte mycket till liv, säger hon till nyhetsbyrån.

Strålning var inget alternativ på grund av allt fett på hennes kropp och flera läkare ville inte operera då de tyckte att hon var för fet för kirurgi. Hon lyckades till slut hitta en frivillig läkare som ville operera.

Stora delar av hennes tunga opererades bort och blev ersatt av en muskel från armen.

Operationen gjorde att Jen inte kunde äta något annat än flytande mat de senaste 2 åren. Detta i kombination med operationer för att ta bort överflödig hud har gjort att hon nu gått ner 220 kilo.

I dag arbetar Jen med ett eget företag som har fokus i att hjälpa andra i liknande situationer som hon tidigare varit i. Enligt henne räddade cancern hennes liv.

– Det var nästan nödvändigt att det här hände mig för att jag skulle få detta uppvaknande, säger Jen Costa och fortsätter:

– Tidigare var jag sjukligt fet, ledsen, eländig, deprimerad och arg. Men cancern har gjort mig stark och ödmjuk. Jag är levande för första gången i mitt liv.

Dela på Facebook
Annons