OJ

Hon tvingades leva utan panna – efter vanliga misstaget i bilen

Annons
av extraextra
2 april, 2019
Annons

Hon levde utan panna i två år – på grund av det vanliga misstaget i bilen.

För tretton år sedan, den 16 december, var Gráinne Kealy med om en hemsk olycka – sedan dess har hon aldrig slutat berätta sin historia.

Annons

Gráinne Kealy, som vid tillfället var 22 år, satt på passagerarsätet medan hennes pojkvän körde bil. Plötsligt kom han över en isfläck och den stora Jeepen sladdade runt och kolliderade med en vägg.

Pojkvännen klarade sig lindrigt undan, men värre var det för Gráinne som hade sina fötter uppe på instrumentbrädan.

My sister had to cut my hair in the bathroom because I couldn't manage it 😞

Publicerat av Gráinne Kealy Torsdag 10 augusti 2017

Trots att bilen bara färdades i 60 kilometer/h och Gráinne hade bälte på sig, så skadades hon allvarligt. Krockkuddarna utlöstes i samband med kollisionen vilket fick hennes ben att flyga upp och knocka henne i huvudet.

”Jag bokstavligen knäade mig själv i ansiktet.”, skriver hon på Facebook.

Gráinnes skallben och ansiktskelett krossades på flera ställen och två tänder hade lossnat. Smällen mellan knäna och huvudet fick hjärnsubstans att tryckas ut och sprida sig i huvudet.

Four days AFTER my first surgery – which lasted nearly ten and a half hours 😳

Publicerat av Gráinne Kealy Torsdag 10 augusti 2017

”Ett av mina första minnen är när jag såg mig själv i spegeln för första gången. Jag kunde inte känna igen ansiktet som tittade tillbaka på mig. Det är ett av de värsta minnena jag har och något jag hoppas att ingen ska behöva genomlida”, skriver Gráinne i sitt inlägg.

Ett år efter olyckan var hon tvungen att operera bort större delen av sin panna. Det var inte förrän två år senare som kirurger vid Beaumont Hospital i Dublin, Irland, kunde sätta in en helt ny konstgjord panna i Gráinnes huvud.

Me with no forehead – wow those eyebrows though 😱😂

Publicerat av Gráinne Kealy Torsdag 10 augusti 2017

Trots att olyckan inträffade för över ett decennium sedan har hon fortfarande komplikationer. Hon kan glömma bort vad det är hon pratar om mitt i en mening, hon tappar ord och får ont i huvudet av mycket ljud.

What a difference a decade makes….(and a neurosurgeon, a plastic surgeon, a max fax team, an ENT surgeon, an eye…

Publicerat av Gráinne Kealy Fredag 17 juni 2016

Varnar andra

Sedan den tragiska olyckan har hon aldrig slutat varna andra människor om riskerna med att låta benen vila på instrumentbrädan i bilen.

”Jag ser passagerare med deras fötter på instrumentbrädan hela tiden och mitt hjärta bister. Jag hoppas att detta kan bli en varning för alla du känner och förhoppningsvis kommer alla förstå hur farligt det är”, skriver Gráinne på sin Facebook.

Hon visar även upp kändisars bilder och berättar att hjärtat brister när hon ser vad kändisarna visar upp för sina följare.

”Jag hoppas att folk kan lära sig av mitt misstag”

I sent out an email a few years ago in the hope of preventing anyone from going through what I have had to go through….

Publicerat av Gráinne Kealy Torsdag 10 augusti 2017

Dela på Facebook
Annons