Nöje

Jenny Strömstedts första ord – efter kollapsen i direktsändning

Annons
av extraextra
11 juni, 2020
Annons

Under onsdagen var det dags för TV4:s sändning Mordet på Olof Palme.

Mitt under en intervju kollapsade plötsligt programledare Jenny Strömstedt.

Annons

Jenny Strömstedt, 47, är en välkänd programledare för TV4-tittarna. Under onsdagen syntes hon i Mordet på Olof Palme, där förundersökningsledare Krister Petersson redogör för polisens senaste besked i fallet. Mitt under sändningen fick tittarna en chock när det oväntade inträffade.

När Jenny intervjuade Krister, som var med via länk i sändningen, om mordvapnet föll hon plötsligt ihop på golvet. TV4-tittarna kunde höra någon säga ”Jenny? Jenny?” innan kanalen bröt till reklam.

View this post on Instagram

Idag i Nyhetsmorgon ????Olof Lundh går igenom formen på lagen inför Allsvenskans efterlängtade premiär ???? direkt från Minneapolis där oroligheterna efter att en svart man fallit offer för polisvåld fortsätter och sprider sig över USA ???? Lo Kauppi berättar om sin delvis självbiografiska roman – en parallellhistoria om två unga kvinnor vars liv börjar på samma sätt med stökig uppväxt och missbruk – en klarar sig, en går under. Hur frivilliga är våra val i livet? ???? Maj-Lis Peterson är I sin prunkande trädgård och tipsar om marktäckare och gödsel bland annat ???? Tove Nilsson lagar smakrika sommarsallader med nudlar ???? Jesper visste vem hans pappa var först vid 38 års ålder – då fann de varandra – nu gör han en dokumentär ???? Kattmusik visar sig lugna djuren hos veterinären ???? Simon Häggström är polisen som arbetat mot prostitution och människohandel i 12 år – nu släpps andra delen i hans romantrilogi ???? Frieret som försvann – och kom tillbaka ????designern Bea Szenfeld har fått fint stipendium och vi knåpar med toapappersrullar ???? Marcus svarar och förklarar ???? Välkomna in och häng med oss! #nymo #pingstafton

A post shared by Jenny Strömstedt (@jennystromstedt) on

Anders Kraft tar över sändningen

När reklamen var över och sändningen kom tillbaka syntes plötsligt programledare Anders Kraft i rutan. Det visade sig att han tvingats ta över sändningen och förklarade då situationen.

– Jenny, programledaren, mådde lite dåligt och var tvungen att lägga sig ner och hämta andan, säger han i sändningen.

Han försäkrar även tittarna om att Jenny mår bra och att sändningen fortsätter som planerat men med honom i spetsen och att Jenny istället får vila upp sig.

– Hon har gått ut själv och för säkerhets skull så passar vi på att slänga in mig. Ni får hänga med så gott det går. Jenny mår bra. Det hela kommer lösa sig, säger han i direktsändning.

Jenny Strömstedts hektiska dag

Vad som hände Jenny under sändningen är oklart. Från att ha varit mitt i intervjun låg hon plötsligt på golvet. Tidigare under onsdagen hade Jenny Strömstedt firat sin dotter som tagit studenten. Under förmiddagen fanns hon på plats på dotterns firande för att sedan bara några timmar senare agera programledare i TV4-programmet.

”Barn 2 av 3 har tagit studenten! Så stolt och rörd och lycklig för din skull. Nu börjar det!”, skrev hon under onsdagsförmiddagen i ett inlägg på Instagram.

Sändningen fortsatte sedan som vanligt med Anders Kraft och Leif GW Persson. I kanalens kommentarsfält på Instagram syntes snabbt oroade tittare.

”Hur gick det med Jenny??”, skriver en tittare.

”Hoppas det går bra med Jenny!”, skriver en annan.

Jennys första ord om kollapsen

Nu har Jenny skrivit ett inlägg på Instagram om kollapsen, detta intill en bild på sin katt Kerstin.

”Lite som den här bilden på en ung Kerstin Strömstedt känner jag mig efter dagens sändning. Förvånad, aningen butter över att jag missade alla intressanta gäster, och kanske känns det lite skämmigt ovanpå det. Jag har ingen aning om varför jag svimmade av men blodtrycksfall kan tydligen hända trots god sömn och energi osv, har jag lärt mig”, skriver hon och fortsätter:

Dela på Facebook
Annons