Nyheter

Jimmie Åkessons nya drag: ”Klart jag vill bli statsminister”

Annons
av extraextra
25 oktober, 2019
Annons

I en intervju med TV4 berättade Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson att han gärna skulle vilja vara statsminister i framtiden.

– Det är klart jag vill bli statsminister, säger Åkesson i intervjun.

Annons

Sverigedemokraterna har verkligen haft framgångar på sista tiden. Om man tittar på de senaste opinionsundersökningarna ser man att partiet är det näst största just nu, före Moderaterna och precis efter Socialdemokraterna.

Partiet har växt hela tiden sedan grundandet på 80-talet och enligt partiledaren Jimmie Åkesson finns det en enkel förklaring varför.

– Vi har under en lång tid byggt upp en trovärdighet om att vi är tuffast mot den här typen av kriminalitet. Vi pratar om förklaringar som andra partier dar sig för. Vi kopplar det här till väldig hög grad till misslyckad integration och en ansvarslös migrationspolitik, sa Åkesson i en intervju med TV4 under torsdageftermiddagen.

Bildkälla: Instagram

”Då har man möjlighet att, på riktigt, ändra samhället”

Med detta sagt är det inte helt omöjligt att partiledaren Jimmie Åkesson skulle kunna sitta i regering och kanske till och med som statsminister i framtiden. Något som han inte säger emot.

– Alla partiledare måste vara beredda på att axla det ansvaret, sen är det inte det viktigaste. Det viktiga för mig är det politiska innehållet. Jag och Ulf Kristersson primärt borde sätta oss ner och se vad vi är överens om och vad vi kan komma överens om. Och när det där är klart, om vi väl når fram med det, då kan vi börja diskutera andra saker men det är sekundärt, berättade Åkesson.

Om Åkesson fick chansen hade han tackat ja till att bli statsminister.

– Det är klart jag vill bli statsminister. Då har man möjlighet att, på riktigt, ändra samhället. Men det viktigaste är det politiska innehållet, avslutar Åkesson i intervjun.

Bildkälla: Instagram

Dela på Facebook
Annons