Nöje

Jimmie Åkessons ord om Greta Thunberg: ”En ung tjej som har ångest”

Annons
av extraextra
2 december, 2019
Annons

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson berättar om sin syn på klimatet.

I samma veva pratar han om Greta Thunberg i en ny intervju.

Annons

Det har varit oerhört mycket klimatsnack runt om i världen det senaste året. Det har varit debatter, forum och aktiva diskussioner kring det som borde göras samt vilket stadie vårt klimat faktiskt är i.

En av personerna som blivit väldigt uppmärksammad i klimatdebatten är 16-åriga Greta Thunberg som har blivit lite av en symbol för klimataktivism.

Men om Greta Thunberg har rätt i det hon säger eller inte – är folk fortfarande osams om.

Jimmie Åkesson är en av personerna som har en annan syn på Greta och hennes budskap.

Bildkälla: Wikipedia

”En ung tjej som har ångest”

Efter talet i FN blev Thunberg ännu mer uppmärksammad. Det var ett tal där hon röt ifrån och krävde förändringar. Jimmie Åkesson fick en annan bild än vad de flesta andra fick vid tillfället.

– Jag tycker om ungdomar som är engagerade politiskt. Vad de engagerar sig i är upp till dem, men det är svårt att inte inspireras av engagemanget som visas. Sedan tror jag att man ser saker på olika sätt, säger Åkesson till Expressen och fortsätter:

Bildkälla: Instagram

– Talet i FN, till exempel. Många såg det som oerhört kraftfullt. Jag såg en ung tjej som har ångest och verkligen tror på det hon säger, att världen kommer gå under snart. Det oroar mig lite, för det är inte så, menar Åkesson.

Dela på Facebook
Annons