Nöje

Kändisarnas fina hyllningslåt till vårdpersonalen – skänker intäkterna till vården

Annons
av extraextra
19 maj, 2020
Annons

Den svenska artisteliten har nu gått samman och producerat en låt där de hyllar den svenska vårdpersonalen.

Med låten ”Vi håller ut” vill de bidra med värme – och förhoppningsvis kunna skänka en stöttande slant till vården.

Annons

Sveriges vård har hyllats med all rätt under de senaste veckorna. Men alla dessa hjältar är i egentligen helt vanliga människor, med väldigt tuffa arbetsförhållanden. Arbetsförhållanden som har blivit ännu värre på sistone.

Just av den anledningen har flertalet privatpersoner erbjudit sina tjänster av alla dess slag, om det så är att producera skyddsutrustning, eller laga mat till de inom vården.

Artisternas hyllning till vården

Den folkkära artisten Anna Bergendahl, som också är läkarstudent, erbjöd sig till att rycka in om så var fallet och nu har hennes artistkollegor gjort sitt för att dra sitt strå till stacken – nämligen producerat en låt där de hyllar vården med syftet att skänka låtens intäkter till sjukvården.

– Pengarna som låten spelar in på streamingtjänster hamnar på ett låst konto där ingen har tillgång till det, tills de har bestämt till vilken välgörenhet pengarna ska gå. Men det ska på något sätt gynna de som jobbar inom vården, berättade Robin Bengtsson när han besökte Nyhetsmorgon tillsammans med Magnus Carlsson.

– Man vet att det är ett häftigt och unikt projekt. Det är skruvat, ett sådant kaos. Men man vet att det är ett häftigt projekt, sade Magnus Carlsson.

Totalt sett är det ett 50-tals personer som är med och producerar denna låt, där Melodifestivalen-ikonen Ingela ”Pling” Forsman är den som har skrivit låttexten. Utöver dessa tre nämnda så är det en rad profilstarka namn som är med och sjunger eller spelar, däribland Sarah Dawn Finer, Jessica Andersson, Helene Sjöholm och Robert Wells för att nämna några.

Och det var just Sarah Dawn Finer som kom på låtens titel ”Vi håller ut”.

– För mig var det en självklarhet att vara med. Jag tror att vi alla känner, oavsett utsatt yrkesgrupp eller riskgrupp, att det handlar om att stötta varandra just nu. Och en lång tid framöver. Så när en av oss faller ihop måste vi hjälpas åt att lyfta varandra. Vi måste hålla ut. Själva, och tillsammans som samhälle, land och folk, säger Sarah Dawn Finer, enligt Expressen.

Lyssna på låten och se på dess musikvideo i spelaren nedan för att bidra till sjukvården.

Vilket underbart initiativ!

Dela på Facebook
Annons