Djur

Kattungarna var dumpade mitt ute i ingenstans – då agerar djurhjälten blixtsnabbt

Annons
av extraextra
2 februari, 2020
Annons

Det är hjärtskärande att tänka på men alldeles för ofta blir katter och hundar dumpade ute i ingenstans för att försvinna spårlöst, och sedan dö.

Att 3 små kattungar hittades mitt ute i Alberta, Canada, är av en ren slump. Att de överlevde är dock tack vare en djurväns snabba tänkande.

Annons

Tre kattungar var nedfrusna i marken

Om Kendall Diwisch hade passerat det som såg ut som skräp i den frusna marken så hade kattungarna inte levt idag. Dock var Kendall mer eftertänksam än så och bestämde sig för att ta en närmare titt.

Det låg 3 kattungar som frusit fast under marken så hårt att de inte kunde ta sig loss.

”En av dem, vars bakben hade frusit fast, kunde jag få upp ganska enkelt. De andra två var dock helt och hållet under isen”, berättar Kendall för CTV News.

Kendall blev stressad, han förstod att katterna inte skulle kunna överleva länge till om de fortsatte att vara fastfrusna.

Istället för att springa iväg och hämta något så tänkte han snabbt och använde sitt kaffe.

Hällde kaffe över katterna

Kendall hällde sitt varma kaffe över de förfrusna områdena och det tog inte lång tid förrän den stenhårda isen började smälta så att katterna kunde dras upp.

Efter att Kendall hade räddat de övergivna kattungarna la han ut bilder på Facebook, där han skrev att de små missarna behövde ett hem.

En familj med två döttrar hörde av sig. De hade nyligen förlorat sina katter och ville jättegärna ta emot de tre kattungarna.

Publicerat av Kendall Diwisch Onsdag 22 januari 2020

Dela på Facebook
Annons