Skoj

Kvinnan fick p-böter för 2 minuters felparkering – domarens reaktion är oslagbar

Annons
av extraextra
13 februari, 2020
Annons

Kvinnan parkerade sin bil två minuter innan det blev gratis.

Då kom hon tillbaka till en p-bot, men det som händer sen hade vi aldrig förväntat oss.

Annons

Att lyckas få parkeringsvakten att dra tillbaka en p-bot händer i princip aldrig, men hör och häpna – en amerikansk kvinna lyckades faktiskt få sin böter återkallad.

Att bestrida en parkeringsböter med lyckat resultat är väldigt sällsynt. Det är lika bra att bita i det sura äpplet och betala. Den här kvinnan lyckades dock med det nästintill omöjliga.

Två minuters felparkering

Kvinnan parkerade klockan 21:58 på en parkering där man får stå gratis från 22:00 och framåt. Hon fick olyckligt nog en p-böter för detta men hon var inte beredd på att betala.

Denna böter gjorde henne så otroligt upprörd att hon lämnade in en överklagan till tingsrätten. Hennes motivering till överklagan var att hennes klocka nämligen stod på prick 22:00 då hon parkerade och lämnade bilen.

I en video som sprids på nätet så får man se när domaren får ärendet om överklagan i sin hand och börjar läsa. Han har tämligen svårt att hålla sig för skratt.

Fängelse är en rimlig påföljd

Domaren bestämmer sig för att ta tillfället i akt och skoja lite då han naturligtvis ser det komiska i hela situationen. Det rörde sig heller inte om särskilt mycket pengar vilket gjorde hans bemötande mer förlåtet.

Han besvarar det genom att hävda att ett brott är ett brott och att det därför inte är helt otänkbart att fängelse är en rimlig påföljd.

Naturligtvis inser kvinnan snabbt att domaren skojar med henne och lyckas till slut inte heller hålla sig för skratt och hon brister ut i gråt.

Självklart valde domaren att avfärda hennes parkeringsböter och hon slapp betala för den.

Se hela händelsen i videoklippet nedan:

Dela på Facebook
Annons