OJ

Kvinnan varnar för okända faran i badrummet

Annons
av extraextra
21 februari, 2020
Annons

Kvinnan har fått ärr för livet efter att ha snubblat och landat på en handdukstork, som brände ner till nerverna på hennes hals på bara en minut.

Nu varnar hon andra för dolda faran i badrummet.

Annons

Natalie Gonn, 33, har fått gå igenom 6 tuffa år med över 400 sjukhusbesök efter en olycka som slutade riktigt illa.

Det var den 2 januari 2014 som Natalie vaknade upp med en förkylning och lätt feber. Hon tänkte inte så mycket mer på det och gick därför upp och fixa sig för en jobbdag.

Men när hon stod i badrummet blev hon plötsligt väldigt yr och tuppade av.

”När jag gick in i badrummet minns jag att jag kände att jag skulle svimma så jag ropade ”mamma mamma!”, säger hon och fortsätter: ”Nästa sak jag minns är att jag vaknade, fast mellan den uppvärmda handdukstorken och toaletten. Jag har aldrig svimmat så förut. ”

Natalies mamma lyfte upp henne och la henne på sängen medan hennes syster Pippa ringde till en ambulans.

Natalie sa: ”Jag kommer ihåg att jag sa ’jag har dött, jag har dött, om och om igen’. Jag hade ingen aning om vad som hade hänt. Jag tror att jag var i chock eftersom jag inte kunde känna smärta, bara en hårdhet i nacken. ”

Lyckligtvis kom ambulansen snabbt och Natalie skyndades till akuten – med sin mamma, pappa och andra syster Micaela vid sin sida.

Efter att läkarna kollat på skadan skickades hon vidare till ett specialistsjukhus för brännskadade.

Där avslöjade läkarna att handdukstorken hade bränt genom Natalies hud och skadat hennes nerver och muskler.

Natalie hade fått så stor brännskada att hon behövde en hudtransplantation för att fixa skadan, men på grund av hennes feber dröjde det 5 dagar innan operationen kunde göras. Man tog då hud från hennes höft och ljumske.

Tog tre år för känseln att komma tillbaka

Tre år senare hade Natalies fått genomgå ett 10-tals operationer – en blandning av hudtransplantation, ärr reducering och undersökningar.

Hon sa: ”Min återhämtning var inte rakt fram, huden runt ärret var för hårt och jag var tvungen att ha en uppblåsbar expander i axeln för att sträcka huden. Det var den svåraste tiden för mig. Med den här enorma klumpen under min hud såg jag så konstig ut och fick en massa blickar.”

Efter olyckan har hon fått genomgå laserbehandlingar samt botox- och steroidinjektioner för att försöka minska ärren.

Det tog tre år för känseln att återvända till Natalies hals och nacke.

Hon sa: ”När känslan återvände till min hud var det riktigt bisarrt. Jag kände mig så känslig, som att jag kunde känna absolut allt.

”Nu har jag en daglig stickande känsla och lider fortfarande med hårdhet. Jag tror att jag alltid kommer att göra det, bara på grund av hudens beskaffenhet och hur ofta du använder huden och musklerna där. ”

Dela på Facebook
Annons