Familj

Kvinnor avslöjar: ”Det var första tecknet på att jag var gravid”

Annons
av extraextra
26 mars, 2020
Annons

Är du gravid? Tecknen kan vara väldigt olika!

Här avslöjar kvinnor vilka första tecken de märkte på att det blivit med barn.

Annons

Det finns välkända tecken på att du är gravid – som utebliven mens, illamående och spända bröst – och så finns det oväntade tecken.

Vi har samlat kvinnors berättelser om hur de förstod att de hade blivit gravida.

Sugen på konstiga saker

”Jag fick ett konstigt sug efter morötter under min första graviditet.”

”Jag har velat äta thaimat typ varenda dag i minst två veckor.”

”Gravid tre gånger varav ett missfall – alla gånger var jag sugen på korv med bröd. Utan att ens testa denna graviditet visste jag att jag är gravid, sugen på korv med bröd 24/7.”

”Jag ville ha vattenmelon heeeeela tiden, var sugen på det hela tiden”

”Har alltid druckit multivitaminjuice, den började plötsligt smaka skit oavsett märke och dessutom tryckte jag i mig 1 till 2 kilo clementiner om dagen.”

”De gånger jag har blivit gravid utan att det har varit planera så har jag märkt det för att jag helt plötsligt MÅSTE dricka vatten med pressad citron, annars kräks jag. Av allt.”

Illamående

”Kräktes på samma plats varje morgon när jag sprang till jobbet. Så pinigt!”

”Trodde att jag fått magsjuka”

”Jag kräktes dygnet runt nästan, mådde dock aldrig illa, utan blev bara kräkig”

”Jag kunde inte slänga någonting i soptunnan utan att spy…”

Kände det på sig

”Visste det liksom psykologiskt. Det var en känsla av att ’nu händer det, det är nu hen kommer till oss’.”

”Jag skulle tatuera mig och tatueraren frågade mig om jag var gravid eftersom hon inte vill tatuera gravida. Jag svarade snabbt nej men fick någon konstig känsla i kroppen som sa att jag typ ljög. På väg hem köpte jag ett test när jag ändå handlade. Morgonen efter visade testen positivt – jag var gravid! Helt sjukt att jag bara kände det på mig.”

”Mitt första tecken var att jag kände mig gravid med jag trodde det var mina hjärnspöken. Tiden går och jag får mens. När jag haft mens tre veckor så beslutade jag mig för att gå till gynakuten som konstaterade missfall.”

Galet humör

”Åkte till Ullared för att shoppa och var inte glad. Jag var så arg hela dagen där med sambon. På vägen hem började jag böla och bara ’Jag kan ha pms’. Googlade och självklart stod där någonting med graviditet och då lös lampan.”

”Aggressivitet och nära till tårar heeeela tiden”

”Jag hackade kycklingfilé och helt plötslig började jag gråta och sprang till min man och sa ’Jag klarar inte av att döda en kyckling’ då fattade jag att något vara fel.”

”Jag började gråta när jag och min kille kollade på en komedifilm, sen ibland kände jag lite småhugg i magen och jag hade alls klassiska menssymptom som ömma bröst, mensvärk, humörsvängningar och uppblåst mage, och ständigt kissnödig.”

”Min sambo kittlade mig. Jag skrattade först. Blev arg sekunder senare och sen brast jag ut i gråt och storbölade. Allt inom loppet av 3 minuter. Då visste jag att något inte ’stämde’.”

”Jag ville ha glass och bad mannen hämta. När jag tog en tugga så var de små isbitar i, jag började gråta och skällde ut honom för att sedan gå och sova. DÅ fattade jag.”

”Ömma bröst, oförklarliga skrattanfall och sen mens”

”Blev jätteledsen för minsta lilla sak. Min sambo hade ätit nudlar och spillt på vardagsrumsbordet, jag ringde till honom och storböla.”

Övriga tecken

”Hade halsbränna några dagar och tänkte att ”jag kanske är gravid” och så var jag det. Haft hemsk halsbränna båda mina graviditeter.”

”Jag tyckte min mage var bubblig och var gasig. Gick till ungdomsmottagningen och gjorde graviditetstest och det visade sig att jag var gravid.”

”Kissade hela tiden brukade annars hålla mig en hel dag.”

”Mitt ex sa ’Det rinner något från dina bröst’. Det gjorde det, kunde vara infektion i kroppen eller så var jag gravid. Visade sig att jag var gravid, vad vi trodde i vecka 9. Åkte in för att göra ultraljud och visade sig att jag tydligen var i vecka 33.”

”Jag fick fyra fem nya födelsemärken i ansiktet, googlade på det och fick reda på att jag var gravid.”

”Min kollega märkte det på mig för jag gick runt och klappa på magen, då visste jag ej att jag var gravid. Då fråga hon ’Är du gravid?’ och jag svarade ’Nääee!'”

”Det var en tjejkompis som tyckte jag blev kaxig och fick attityd. Plus att jag blev helt sugen på konstiga saker.”

”Kände ett jätteolustkänsla vid penetrering vid samlag. Annorlunda flytning. Somnade också väldigt lätt. Tänkte att jag var gravid och tog ett test dagen efter som var positivt några dagar innan beräknad mens (som var väldigt regelbunden).”

”Jag drömde att jag var gravid, vaknade av att hela magen flyttade sig. Visste inte om de var synvilla eller verklighet. Köpte test, visade starkt positivt. På tisdagen veckan efter fick jag tid på obstetrisk mottagning för att fastställa graviditet och hur långt gången jag var. På ultraljudet kunde man se en liten pojke som var i vecka 33. Så jag hade gått nästan hela graviditeten utan att veta något.”

Dela på Facebook
Annons