Intressant

Läkare varnar för nya penis-trenden – kan leda till allvarliga skador

Annons
av extraextra
12 juni, 2020
Annons

En ny trend sprider sig i tron om att kunna göra människors penisar större.

Nu varnar läkare för att trenden kan medföra en del oönskade komplikationer.

Annons

Det sprider sig en ny trend bland män runt om i världen – en trend där tanken är att förstora det manliga könsorganet, skriver brittiska The Sun.

Trenden heter ”jelqing” och ska enligt vissa vara en gammal teknik som kan göra sin snabel både längre och bredare. Men nu varnar experter och läkare för trenden.

DET HÄR ÄR ”JELQING”

Men vad är den här trenden för något då, vad innebär det att jelqa? Jo – det är nämligen en metod där man, med händerna, försöker skapa ett högt tryck i penisen genom att mer eller mindre mjölka den.

Enligt tidningen Men’s Health så finns det två olika teorier om vad som händer när man utför detta. Den ena teorin är att jelqandet ska kunna öka mängden blod som penisen kan fyllas upp med under erektion – och på så vis bli större.

Den andra teorin är mer eller mindre att självaste draget i snabeln river upp små, små, små revor i penisens hud. När huden sedan läker så ska de nya cellerna göra så att snoppen blir längre.

KAN ORSAKA ÄRRBILDNINGAR

Och detta kan ju tänkas låta strålande – men det finns såklart risker med det. Nu varnar bland annat läkare för att metoden kan orsaka mer skada än nytta. Bland annat löper man risken att drabbas av Peyronies sjukdom.

– Det behöver inte hända något, Men det behöver inte vara säkert heller. Att kröka penisen kan göra oerhörd skada på den. Det är farligt och meningslöst, säger Dr Premal Patel, urolog på University of Miami till Daily Mail.

Peyronies sjukdom är en ärrbildningssjukdom som kan ge krökning av penis. Sjukdomen är inte farlig – men den kan skapa stora problem då krökningen kan göra så att det blir omöjligt för personen att ha sex.

KAN ÄVEN ORSAKA IMPOTENS

Men det kan bli värre än så. Genom att under en periods tid bara dra i sin snopp så kan blodkärlen inuti den skadas. Vilket i sin tur kan innebära att du, även som ung, kan få problem att få eller att vidhålla en erektion.

Ja – tyvärr så finns det ingen snabb ”do it yourself”-lösning om man vill ha en längre penis.

Dela på Facebook
Annons