OJ

Läkare varnar för riskerna med den populära trenden – ögonfranslöss blir allt vanligare

Annons
av extraextra
22 november, 2019
Annons

Nu höjer läkare ett varningens finger för den populära trenden.

Ögonfranslöss blir allt vanligare hos personer med ögonfransförlängning.

Annons

Trenden med ögonfransförlängning har hållit i sig ett par år men nu har det blivit ännu mer populärt.

Gör man ögonfransförlängning finns det en hel del att tänka på annars kan det sluta riktigt illa.

Det allra viktigaste när man ska göra fransar är att kolla upp att den man går till är utbildad och använder rätt produkter. Kolla även resultatet på tidigare kunder för att få ett hum om hur ditt resultat kommer bli.

När man gjort sina fransar gäller det att ta hand om de väl. Det är oerhört viktigt att tvätta sina fransar med ett speciellt schampo för att undvika smuts och bakterier.

Publicerat av ABC13-Samica Knight Torsdag 14 november 2019

Varningen

Nu höjer läkare ett varningens finger på grund av en oanad bieffekt.

Läkare ser att det är allt mer vanligt med löss i ögonfransarna hos personer som har ögonfransförlängning, rapporterar ABC7 News.

Enligt nyhetssajten beror lössen på att man är dålig på att tvätta och rengöra fransarna, genom att inte tvätta dem är det rätt självklart att mer bakterier samlas som i sin tur kan leda till infektioner och slutligen löss.

 – Den allmänna uppfattningen när du har ögonfransförlängning är att man är rädd för att röra- eller tvätta dem för man är rädd för att ögonfransen ska lossna, säger läkare Sairah Malik.

 Läkaren menar vidare att det kan vara bra att låta ögonlocken vila från ögonfransförlängning då och då, men om man har det – se till att rengöra!

Dela på Facebook
Annons