Intressant

Läkare varnar: nya penis-trenden kan orsaka impotens

av extraextra
12 juni, 2019
Annons

Det finns en ny trend som sprids runt just nu som sägs ska kunna göra människors penisar större.

Läkare varnar nu för att den populära trenden kan orsaka en hel del olika besvär.

Annons

En ny trend sprider sig i kretsarna av män runt om i världen. Avsikten med trenden är att den ska kunna förstora mäns penisar, skriver The Sun.

Hela trenden går ut på metoden som heter ”jelqing”, det ska vara en gammal metod för att kunna göra sin penis både längre och bredare. Dock varnar både experter och läkare för den populära trenden.

Vad är ”jelqing”?

Vad är det som innebär att ”jelqa”? Jo, det är en metod där man försöker ”mjölka” penisen vilket gör att trycket i penisen blir högre.

Tidningen Men’s Health har två olika teorier om vad som händer när man ”jelqar” sin penis. Den ena teorin är att det ökar mängden blod det kan komma in i penisen under erektion – och på så sätt blir större.

Andra teorin är att ”mjölkandet” gör att du får små, små sprickor i penisens hud. När huden börjar läka så gör de nya cellerna att penisen blir både längre och grövre.

Ärrbildningar

Många män kan tänka att det här låter som en solklar idé att göra, men det finns en hel del risker med att jelqa. Läkare har nu valt att varna om att metoden gör mer skada än vad du får ut av den. Du kan till exempel bli drabbad av Peyronies sjukdom.

– Det behöver inte hända något, Men det behöver inte vara säkert heller. Att kröka penisen kan göra oerhörd skada på den. Det är farligt och meningslöst, säger Dr Premal Patel, urolog på University of Miami till Daily Mail.

Du får en böjd penis, vilket orsakar stora problem. Böjningen kan göra att det blir helt omöjligt för personen i fråga att ha sex – detta om du blir drabbad av ärrbildningssjukdomen Peyronies.

Kan bli drabbad av impotens

Det var inte det värsta.  Om du drar i penisen under en tids period så kan blodkärlen inuti skadas. Vilket innebär att du kan få problem att få eller att hålla fast en erektion, och det spelar ingen roll om du är ung.

Det finns ingen snabb metod du kan göra själv, om du vill ha en längre penis.

 

Dela på Facebook
Annons