Familj

Läkaren tappar nyförlösta bebisen på golvet – vänder säg till mamman och säger ord som krossar henne totalt

av extraextra
7 november, 2019
Annons

När Kristal Amezquita födde sin son tappade läkaren honom på golvet, och orden efter kommer för evigt sitta kvar.

Nu berättar Kristal öppet om sin hjärtskärande historia.

Annons

Kristal Amezquita hade till en början en väldigt problemfri och normal graviditet men när hon gick in i gravidvecka 21 förändrades allt.

I vecka 21 fick hon svåra smärtor i magen och hon tvingades läggas in på sjukhus där det upptäcktes att hon läckte fostervatten.

Bildkälla: Love What Matters

På hemsida Love What Matters berättar hon om den tuffa upplevelsen:

”Han sa till mig att membranen i vattenpåsen stod ut och jag redan läckte fostervatten (tekniskt sett var jag redan i förlossningsstadiet – värkarna jag upplevde var sammandragningar), vattnet Ian behövde för att överleva var på väg ut. Han sa att livmoderhalsen hade öppnat sig och moderkakan hade kommit i kontakt med vaginalkanalen vilket orsakat en infektion. Jag var på väg att slåss mot en infektion och jag hade två alternativ vid denna tidpunkt”, skriver hon och fortsätter:

”Ett – påskynda min graviditet eller två – låt min kropp få ta sin tid. VAD. I. HELVETE. Jag var hjärtkrossad, mitt hjärta värkte, hela min värld skakades om. Hur gick jag från att vara så exalterad att gå in i vecka 21 och se mitt barn växa i magen till att veta att jag inte skulle lämna sjukhuset med honom?”

Bildkälla: Love What Matters

Kristal bestämde sig för att låta kroppen sköta det själv istället för att påskynda en förlossning. Men snabbt blev sammandragningarna värre och hon fick både epidural och kateter insatt.

”Jag fick in katetern och ungefär en halvtimme senare kände jag mig så obekväm, jag hade ont och mitt hjärta var trasigt. Jag ringde till sjuksköterskan eftersom jag sa till henne att jag ville ta ut katetern, jag kunde känna den, men hon sa att jag hade epidural så jag borde inte känna någonting. Medan hon och läkaren kontrollerade mig, gick vattnet. Det var då som jag tappade det helt. Jag visste att detta verkligen hände, jag förlorade verkligen mitt barn.”

När vattnet hade gått flyttades Kristal till en annan säng där hon snabbt födde sin son Ian.

”Efter två tryckningar frågade de om jag ville hålla honom, men jag ville få ut moderkakan först,” förklarade hon.

Bildkälla: Love What Matters

Men i nästa sekund hände något som hon aldrig kommer glömma.

”Jag var så chockad, läkaren som förlöste Ian tappade honom när han kom ut och fortsatte att säga till mig: ‘Det är okej, du är ung, du kommer att få fler, DU är okej.’ Hur kan du säga till mig att jag är okej, när jag just förlorat min son?! Jag kunde inte förstå vad som just hade hänt.”, skriver hon.

Och fortsätter:

”Min mamma sa att hon kände som att han skulle slängas ut med allt skräp – såsom läkaren hanterade Ian. Eftersom Ian var så liten, gled han liksom ut direkt och de misslyckades med att fånga honom.”

Bildkälla: Love What Matters

Två dagar senare fick Kristal åka hem ut sin son, men hon kommer aldrig glömma honom.

”Han är aldrig glömd och han är alltid med oss i våra tankar och böner. Jag vet att han är i mitt hjärta och det ger mig tröst.”

Dela på Facebook
Annons