Nyheter

Läkarna gav upp Emmas, 6, cancerkamp – hon somnade in

Annons
av extraextra
4 september, 2019
Annons

När Emma Askernäs fyllde 3 fick hon även beskedet att hon har drabbats av en dödlig hjärntumör.

Familjen, sjukvården och svenska folket har kämpat för att ge lilla flickan ett längre liv. Bland annat hjälpte flera människor familjen ideellt för att samla in pengar för en behandling utomlands.

Annons

Läkarna var dock tvungna att ge upp och Emma Askernäs, 6, somnade in i måndags.

Det var cirka 3 år sedan läkarna hittade en elakartad tumör i 3-åriga Emma Askernäs huvud. Det är en ovanlig tumör som kallas för ”diffuse midline glioma”.

– Hon fick en av de värsta diagnoserna som finns. Ingen har blivit frisk från den cancerformen, berättade Micke Askernäs för Expressen då.

Behandling i Mexico

När de svenska läkarna inte kunde hjälpa Emma något mer återstod det bara att åka till Mexico för att behandlas. Familjen fick hjälp att bekosta detta när de vände sig till det svenska folket om hjälp.

Hela familjen reste till Mexico som ligger på andra sidan jordklotet. De åkte dit för att Emma skulle genomgå en immunterapibehandling, men när tumören fortfarande höll på att växa och växa insåg de att det inte gick. Att hoppet var ute och Emma hade inte långt kvar.

Bildkälla: Privat

Pappan, Micke Askernäs förklarade i juli tidigare i år att läkarna har gett upp på henne. Eftersom de inte hade någon mer behandling att pröva. Emma, 6, somnade in i måndags.

”I dag släcker vi hjärtat över Hammarby Allé / Lugnets Allé.

Vår kära Emma förlorade kampen mot sin cancer i dag efter 38 månaders tappert kämpande.

Hon blev sex år.”, skrev pappa Micke Askernäs på Facebook, och tackade alla som hjälpt dottern i kampen mot cancer.

Bildkälla: Privat

Dela på Facebook
Annons