Intressant

Läkarna varnar: Sluta stoppa persilja in i vaginan

Annons
av extraextra
25 oktober, 2019
Annons

Vi har kunnat se flera varningar under det senaste året om kvinnor som fört in olika saker i sina nedre regioner.

Vitlök, isglass med mera! Nu varnar läkarna för ännu en till sak – stoppa inte in persilja i vaginan.

Annons

I början av året skrev den brittiska sajten Marie Claire om att kvinnor kan stoppa in persilja i sin vagina för att skynda på menstruationen.

”Stimulerar menstruationsflödet”

Det fanns andra knep som att träna, äta ananas och ingefära – men att föra in persilja i sina nedre regioner var det som de flesta gjorde.

Persilja kan hjälpa till att mjuka upp livmoderhalsen och utjämna hormonella obalanser som annars kan försena din menstruationscykel. Om du kämpar för att hitta en maträtt baserad på persilja, så få inte panik. De mest effektiva formerna sägs vara persiljeté och att föra in persilja i vaginan”, stod det i den nu borttagna artikeln, enligt The Mirror.

Det förklarades också att persilja är en ört vars egenskaper stimulerar menstruationsflödet.

Blir totalt sågad av läkarna

Dessa påståenden och tipsen har fått hård kritik av läkare. Doktor Shazia Malik säger detta till tidningen The Independent:

– Det finns inga bevis på fördelar angående att kvinna skulle göra det här. Det finns snarare farliga risker. Jag skulle uppmana kvinnor att inte föra in någonting – såvida de inte fått råd av en läkare.

Bildkälla: Pixabay

Doktor Sheila Newman är också kritisk till persiljans eventuella positiva effekter i de nedre parterna hos en kvinna.

– Det är inte något som rekommenderas av gynekologer. Rådet som publicerats av Marie Claire är oansvarigt, säger hon enligt The Independent.

Sheila Newman menar dock att det finns sätt man kan påverka sin menstruation på, men att det först borde diskuteras med en gynekolog.

 

Dela på Facebook
Annons