Nyheter

Lauren, 33, dog nästan av sina p-piller – hennes uppmaning: ”Om du har ätit samma piller i flera år…”

Annons
av extraextra
12 januari, 2020
Annons

Lauren Dyer, 33, föll ihop helt plötsligt och fick svårt att andas förstod hon inte riktigt vad som var fel.

Det visade sig att hennes p-piller hade orsakat två blodproppar som hade satt sig vid båda lungorna.

Annons

Lauren Dyer, 33, var i sitt hem i Tamworth i England när hon plötsligt svimmade. När hon vaknade till liv igen hade hon svårt att andas och kunde inte gå eller prata. Hon skyndades till sjukhus och när de väl var där kunde läkare konstatera via röntgen att hon hade två stora blodproppar.

Den ena blodproppen blockerade större delen av luftvägen till den högra lungan och den andra hade satt sig i den nedre delen av vänstra lungan, enligt Daily Mirror.

En blodspecialist kunde sedan bekräfta att det var hennes p-piller som orsakat de stora blodpropparna.

– Jag fick inga varningstecken, jag bara svimmade, säger Lauren Dyer som är glad för att hon lever i dag.

Bildkälla: Instagram

Inga varningstecken

Lauren Dyer berättar att hon inte kände något som man kan tolka som varningstecken.

– Vanligtvis när det gäller blodproppar börjar de i benen som sedan sväller och orsakar smärta. Då kan man få hjälp innan de rör sig mot hjärtat eller hjärnan, men mina utvecklades i bäckenområdet och när jag svimmade gick propparna genom mitt hjärta, berättar Lauren Dyer till Daily Mirror.

På sjukhuset fick Lauren Dyer blodförtunnande läkemedel som skulle hjälpa till att bryta ned blodpropparna. Efter 24 timmar hade hon fortfarande inte förbättrats. En läkare tog beslutet att hon skulle få starkare medicin som skulle göra så att blodpropparna delades upp i mindre bitar så att hon skulle kunna andas normalt igen.

– Min hjärtfrekvens hade varit onormalt hög i två dagar så det fanns en risk att jag skulle få hjärtproblem om inte propparna försvann snart eftersom mitt hjärta hade förstorats, förklarar Lauren för Daily Mirror.

Bildkälla: Instagram

– Läkaren var säker på att medicinen var det jag behövde och var bäst för mitt hjärta i det långa loppet, fortsätter Lauren.

Lauren mår bra i dag, men vill uppmana andra kvinnor att prata med en läkare om sina p-piller – speciellt om man ätit de i flera år.

– P-piller ökar risken för blodproppar och det var därför jag hamnade på sjukhus. Det är viktigt för kvinnor att se över andra alternativ, speciellt om du har ätit samma piller i flera år då det ökar risken.

Dela på Facebook
Annons