Nöje

Leif GW Persson ger hård kritik – efter häktningen av ASAP Rocky

av extraextra
11 juli, 2019
Annons

Leif GW Persson kritiserar nu ASAP Rocky:s häktning.

ASAP Rocky blev häktad misstänkt för grov misshandel.

Annons

”Att beskriva det som en grov misshandel tycker jag går bortom rimliga fantasier”, säger GW i TV4:s Nyhetsmorgon.

Söndagen den 30 juni fick polisen larm om en misshandel i Stockholm. När de kom till platsen såg de en man som låg medvetslös på marken. Ett videoklipp som spridits över hela världen visar hur två män förföljde ASAP Rocky och hans crew med livvakten bakom sig.

I klippet hör man hur ASAP Rocky säger att de inte vill bråka och försöker göra så att situationen inte eskaleras. Efter diskussioner fram och tillbaka så eskalerade situationen och blev våldsam. Man kan se hur bland annat ASAP Rocky misshandlar en av killarna i klippet.

”Bortom rimliga fantasier”

Leif GW Persson gästade TV4:s Nyhetsmorgon under onsdagen och beskriver hela händelsen som en vanlig misshandel. Samtidigt som han ifrågasätter åklagarens och tingsrättens beslut.

– Att beskriva det som en grov misshandel tycker jag går bortom rimliga fantasier. Det är en ganska vanlig misshandel, säger han i Nyhetsmorgon.

View this post on Instagram

STOCKHOLM 😎🤘🏾🔥

A post shared by PRETTY FLACKO (@asaprocky) on

GW Persson säger att beslutet att bevilja häktning på ASAP Rocky gjorde honom förvånad med tanke på omständigheterna och att det verkar lite av ett ”spratt” från åklagarens sida.

GW vill också ta upp hur en av männen slog ASAP Rockys livvakt med sina hörlurar.

– Det fångades också på film. Men mot honom har man inte höjt fingret ens, säger han i Nyhetsmorgon.

I fredags häktade man ASAP Rocky samt två andra personer i två veckor. De har sedan överklagat häktningen till hovrätten och sedan till Högsta domstolen – men båda fick avslag.

Vad som kommer hända härnäst avslöjar Leif GW Persson:

– Jag skulle bli svårt förvånad att han skulle bli dömt till en frihetsberövande påföljd.

– Han kommer sitta dom där 14 dagarna och sedan så kommer han släppas, avslutar han.

Ett äpple om dagen

Det kom fram nya detaljer om ASAP Rockys tid på Kronobergshätket på Kungsholmen i Stockholm. Enligt källor till Tmz så är det ”omänskliga förhållanden” inuti häktet. Det ska vara bajs överallt, avskyvärd mat och faciliteter som inte passar ”mänskliga varelser”, skriver Tmz.

ASAP Rocky sover på en yogamatta utan en filt över sig, enligt källor till Tmz.

Maten är oätlig och vattnet är inte heller rent. De första fem dagarna har ASAP Rocky bara ätit ett äpple om dagen och det var allt. Tmz fortsätter att skriva hur deras källa berättar att häktet är ”smutsigt” och ”fullt av sjukdomar”.

Dela på Facebook
Annons