Nyheter

Leif GW:s nya teori om Wilma-fallet: ”Tyder ju på att kroppen har styckats”

Annons
av extraextra
1 december, 2019
Annons

Polisen kan nu bekräfta att Wilma Andersson, 17, inte kommer hittas vid liv.

Kriminologiprofessorn Leif GW Persson berättar nu i TV4:s ”Nyhetsmorgon” om vad som krävs för att få gärningsmannen fälld.

Annons

I fredags meddelade polisen att de under torsdagskvällen hittat en kroppsdel som gör det omöjligt att hitta försvunna Wilma Andersson, 17, vid liv.

Wilmas pojkvän, en man i 20-årsåldern, sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

”Stärker mordmisstanken”

Kriminologiprofessorn Leif GW Persson kommenterade händelseutvecklingen under söndagens Nyhetsmorgon.

– Det här tyder ju på att kroppen har styckats och det stärker ju mordmisstanken ansenligt. Det är utomordentligt ovanligt att man styckar en kropp som inte har dött på grund av annans handaverkan. Och att den som styckar kroppen också är den som har haft ihjäl personen. Så nu sluter sig den rent juridiska biten kring den misstänkta, säger han.

Professorn pratar också om hur viktigt det är för polisarbetet att de snart hittar kroppen – för att kunna få reda på hur Wilma miste sitt liv.

Det är särskilt viktigt för att minska risken att låta en misstänkt gärningsman gå fri.

– Den springande punkten där det lett till frianden trots att det varit alldeles uppenbart att det har blivit mördade har varit de fall där man antingen inte har hittat kroppen, eller att man har hittat kroppen men att den då har varit i så dåligt skick så att det inte gått att fastställa en dödsorsak. Då brukar det leda till friande domar, säger Leif GW Persson i programmet.

Bildkälla: TV4

”Maximalt olyckligt”

Polisen fortsatte med sitt sökande under helgen med hjälp av bland annat kustbevakningens dykenhet, som letar i Bäveån och Byfjorden i Uddevalla.

Leif GW Persson menar på att det blir väldigt bekymmersamt om kroppen hittas i vatten.

– Det indikerar ju då att det man fortfarande saknar kan ha dumpats i vatten. Och det är maximalt olyckligt vill jag påstå. Sannolikheten för att strömmar tar bort kroppsdelar är ganska hög. Sen går vatten särdeles illa åt kroppsdelar och försvårar den kriminaltekniska och rättsmedicinska undersökningen, säger han.

Dela på Facebook
Annons