Hus & hemma

Lyxvillan på 10 rum säljs för reapris – här är hållhaken

Annons
av extraextra
29 december, 2019
Annons

I delstaten New York säljs nu en lyxvilla för reapriset på 469 000 kronor, lyxvillan har 10 rum och över 550 kvadratmeter.

Men fyndet kommer faktiskt med en hållhake, rapporterar CNN.

Annons

Huset har en historia bakom sig. Det byggdes 1861 under det amerikanska inbördeskriget i Auburn, en stad med mindre än 30 000 invånare som ligger i delstaten New York.

Byggnaden är uppmätt till 557 kvadratmeter, utspridda över 10 rum, enligt CNN. Fastigheten ägs just nu av staden Auburn men de har börjat söka efter en ny ägare.

Bildkälla: Michael DeRosa Exchange

Lyxhus säljs för reapris

Eftersom huset har förfallit på insidan vill nu myndigheterna se att en upprustning görs. Huset säljs för reapriset på 469 000 kronor – men för köparen finns det en hållhake. Du måste även lägga fram en noga plan för hur du ska renovera huset. Mäklaren Michael DeRosa samarbetar med myndigheterna för att få det sålt.

– Det är här inte en auktion, det är en tävling, säger DeRosa till CNN.

Bildkälla: Michael DeRosa Exchange

Kravet på köparen

För att myndigheterna ska godkänna köpet måste köparen presentera en välplanerad tidsplan samt budget för renoveringen.

– Det handlar inte om att köparen ska presentera det bästa budet, det är köparen med den bästa planen för att fixa till det här huset som gäller, säger DeRosa.

Enligt mäklarfirmans hemsida var huset byggt av James Seymour, miljonär och filantrop som också byggde Auburns stadssjukhus och bibliotek.

”Huset är en historisk byggnad skapad efter viktoriansk design och byggd med duktig arbetskraft och utan en tanke på pengar, under inbördeskrigseran”, står det i annonsen.

Dela på Facebook
Annons