Hemsk

Madeleine McCanns barnflicka bryter tystnaden efter 10 år: berättar exakt vad som hände den kvällen i Portugal

Annons
av extraextra
2 januari, 2019
Annons

Det har gått över 10 år sedan Madeleine McCann försvann från familjens hotellrum på en turistort i Portugal.

Barnflickan berättar vad som egentligen hände den där kvällen, skriver Mirror.

Den anonyma barnflickan hade hjälp till att ta hand om Madeleine och de andra barnen under familjens vistelse. Kvällen som Madeleine försvann fick hon veta det genom att en kollega till henne kom och berättade att någon letade efter ett barn.

Annons

När hon därefter mötte Madeleines mamma Kate en kort stund senare var hon i ett panikartat tillstånd och grät, samtidigt som hon hade mumlat ”de har tagit henne”.

Pappa Gary ska också ha varit på platsen och letade under bilar och i buskar.

– När de sade åt oss att börja leta i soptunnor och containrar om hennes kropp skulle ligga där i insåg jag att det här var på allvar, berättar barnflickan.

Flera frivilliga hjälpte till att leta efter Madeleine hela natten tills det beordrades vid klockan 5, mot deras vilja, att gå hem och sova.

Barnflickan skyller den största delen av försvinnandet på den lokala polisen. Enligt henne ska polisen inte ha kommit till platsen fören 90 minuter efter de första larmsamtalet, och det ska även ha arbetat utifrån en ofullständig version av hennes vittnesmål.

Barnflickan berättar även att resorten som familjen McCann bodde på ansågs vara otrygg av andra. De fick bära överfallslarm i området och alla anställda ska ha informerats om att de helst inte skulle lämna området ensamma, skriver Mirror.

Dela på Facebook
Annons