Familj

Mamma delar “recension” om dotter med Downs syndrom – väcker starka känslor världen över

Annons
av extraextra
10 december, 2019
Annons

Jessica Egan och hennes man kämpade länge för att få ett barn. 

När Jessica tillslut blev gravid visade det sig att bebisen hade Downs syndrom.

Annons

Jessica Egan och hennes man gick igenom två IVF-behandlingar innan de lyckades bli gravida. När Jessica var gravid visade det sig att bebisen i magen hade Downs syndrom.

 – När jag var 11 veckor gravid diagnostiserades vårt nyfödda barn med Downs syndrom, berättade Jessica för BoredPanda.

 – I början var vi helt förstörda, men det berodde på att vi inte hade någon erfarenhet av Downs syndrom och det var något vi inte förväntade oss alls.

 – Vi var väldigt ledsna i tre dagar och sedan beslutade vår man och jag att vi ville lära oss mer om det så att vi kunde vara lyckliga och se fram emot födseln.

Publicerat av Jessica Young Egan Tisdag 29 januari 2019

Under graviditeten kontaktade paret en siftelse för Downs syndrom där de fick lära sig mer om diagnosen,

 – Det är normalt att vara rädd för saker vi inte vet eller förstår, sade Jessica.

Ju mer de lärde sig om diagnosen desto mer försvann deras rädsla och istället insåg de att de skulle få en alldeles speciell och unik dotter.

Recension

Två månader efter att deras dotter, Gwendolyn, föddes, publicerade Jessica en mycket uppriktig och skämtsam ”recension” av flickan och delade den på Facebook:

”När jag lade min ’beställning’, sa jag, ”Normal mängd kromosomer, tack!” Alla andra fick det, och det ville jag också ha. De ringde mig strax efter att min beställning gått till produktion och sa: ’Goda nyheter, vi uppgraderade dig till extra kromosomer gratis! Du kommer att få de extra kromosomerna med resten av beställningen inom 9 månader. ’Va?!’ Jag var arg.

”Alla andra beställningar som jag hade sett genom perfekta Instagram-inlägg hade INGA extra kromosomer. Tja, jag bestämde mig för att få min beställning med extra kromosomer var bättre än att inte få någon beställning alls, så jag bestämde mig för att vänta på denna överraskningsuppgradering.”

”Beställningen har varit här i två månader nu och jag skriver denna recension för att låta andra veta att uppgraderingen till extra kromosomer är fantastisk!! Om det erbjuds, borde du definitivt ta det! Jag har skickat med några foton av slutprodukten nedan och du kommer att se att den extra kromosomen är absolut värd det – den är extra söt, extra speciell och extraordinär! Så mycket extra glädje. Skulle definitivt köpa det igen.”

When I placed my order I said, “Regular amount of chromosomes, please!” That’s what everyone else got and what I wanted…

Publicerat av Jessica Young Egan Söndag 24 februari 2019

Hennes inlägg har nu fått mer än 380 000 likes och har delats över 80 000 gånger.

”Feedbacken var så full av positivitet, kärlek och acceptans att den är överväldigande.”, säger mamman.

Dela på Facebook
Annons