Familj

Mamman gjorde något otroligt när sonen kom ut som trans – hyllas nu av tusentals

Annons
av extraextra
1 juni, 2020
Annons

I ett inlägg på Facebook, som har fått över 125 000 gilla-markeringar, skriver mamma Zoe Lynn om sin dotters resa från att ha varit pojke till att bli flicka.

Hon höll även i en ”gender reveal”-fest, för att hylla sin dotter Avery.

Annons

För sex år sedan födde Zoe Lynn, från Storbritannien, en son.

Men för ett år sedan satt hon ned och pratade med sitt barn, som berättade om sina tankar om att ”hugga sig själv i halsen” då det inte kändes rätt i kroppen.

”Hur kan en femåring som inte ens vet en bråkdel om vad världen, livet eller döden ens tänka så?” skrev Zoe som även erkänner i inlägget att hon inte visste någonting om ämnet.

Hon skriver vidare att hon ringde psykologer och vänner i panik. När hon frågade sitt barn varför det inte kändes rätt, hade hon fått svaret att ”jag skulle egentligen ha varit en tjej, men jag blev en pojke, så jag borde bara hugga mig själv i halsen”.

Hon hade svårt att acceptera vad hennes barn hade sagt, men trots det åkte de till affären för att köpa klänningar. Under resan dit förklarade hon för sitt barn att det faktiskt är möjligt att bli en flicka.

”Jag berättade att det finns andra som känner som hon gör. Att vi har familj och vänner som föddes och folk runt omkring trodde en sak, men att de kände något annat. Jag lovar att en glödlampa tändes i hennes huvud där och då”, berättar Zoe i inlägget.

Mamma Zoe började studera mycket om transsexuella barn, och köpte även böcker till sin dotter, som nu heter Avery, för att hon skulle förstå sig själv bättre.

”Efter en vecka, när vi satt i sängen och läste, så sa hon ”mamma, tack så mycket för att du lär mig om det här. Jag känner mig inte lika ensam”.

GRÄT MYCKET

Zoe skriver dessutom i inlägget på Facebook att det har varit väldigt tufft, och hon har gråtit många gånger av tanken på att hennes barn kommer få det så mycket tuffare än många andra barn.

”Jag grät eftersom att jag inte förstod tidigare, och det finns så många där ute som inte förstår och därför kommer att döma ut henne.”

På Facebook publicerade hon fina bilder, där hon höll i en ”gender reveal”-fest – sådana som vanligtvis brukar hållas innan födseln för att avslöja könet på barnet.

Publicerat av Zoe Lynn Lördag 16 maj 2020

Detta för att ge sin dotter en ceremoni för att fira att hon äntligen kan vara sig själv.

”Som den stolta mamma jag är till en sexårig dotter, så vill jag introducera er för min dotter, Avery”, avslutar hon i inlägget.

*****IMPORTANT REMINDER: Your choices, as always, are to be KIND, be QUIET and educate yourself or to LEAVE. Thank you…

Publicerat av Zoe Lynn Lördag 16 maj 2020

Dela på Facebook
Annons