Skoj

Man rusar till akuten med blåa ben – då skrattar läkarna åt misstaget

Annons
av extraextra
18 februari, 2020
Annons

Vi har nog alla varit där. Känt oss lite sjuka och sedan gått in på nätet för att söka på vad våra symptom kan vara för sjukdom bara för att konstatera att vi är dödligt sjuka.

Om man väl söker riktig läkarvård för sina symptom och det visar sig vara en lättare förkylning så kan man dels dra en lättnads suck och dels uppleva lite skam för att man trott att man var allvarligt sjuk när man i själva verket inte varit det.

Annons

Att ställa sina egna sjukdoms-diagnoser efter att ha googlat sina symptom på nätet är väldigt vanligt idag.

Amerikanen Mark Shrayber tog det hela med självdiagnostisering till en helt ny nivå när när han uppsökte läkare för att han var orolig för att hans ben blivit blå, skriver The Mirror.

När Mark Shrayber, boendes i San Francisco, upptäckte att hans ben var alldeles blå blev han förskräckt och började genast söka på nätet efter vad det var han drabbats av.

Bilden har inget med artikeln att göra. Bildkälla: Clinical Advisor

Åkte i ilfart till akuten

Efter att ha läst runt på nätet ett tag var Mark övertygad om att han drabbats av blodproppar i benen, vilket naturligtvis fick honom att åka till akuten i ilfart.

När han väl fick träffa en läkare så kunde denne lugnt konstatera att det inte alls rörde sig om några blodproppar. Mark hade helt enkelt blivit blå om benen eftersom han dagen till ära burit nya blåjeans som färgat av sig på hans ben.

”Är detta slutet?”

Mark har, utöver viss hypokondri, en stor portion självdistans. Så efter att han fått sitta på akuten och skämmas över sina blå ben berättade han om pinsamheten på nätet.

”Åkte till akuten när mina ben blev blå och enligt nätet hade jag blodproppar. Var detta slutet? Nej! Jag har bara idiot-som-inte-tvättar-sina-nya-jeans-innan-de-används-sjukan och jag skulle vilja dö nu,” skriver han skämtsamt på nätet.

Marks roliga anekdot har gjort stor succé på nätet och nästan 400 000 personer har gillat och känt igen sig i hans pinsamma situation.

Vilken underbar – och pinsam – historia! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får läsa om detta!

Dela på Facebook
Annons