Allmänt

Mannen fick sin personliga registreringsskylt godkänd — nu vill polisen få bort den

Annons
av extraextra
14 februari, 2020
Annons

Det går att få en personlig registreringsskylt på sitt fordon ifall man betalar en extra summa. Men innan du får den så måste den gå igenom en ansökningsprocess innan den blir godkänd.

Det finns vissa regler som skylten måste följa för den ska bli godkänd. Till exempel är vissa ord inte tillåtna att ha som personlig skylt.

Annons

Nu har en man i Norge fått klagomål på sin registreringsskylt från polisen. Anledningen är på grund av förkortningens innebörd, skriver norska TV2.

För att få en egen registreringsskylt i Norge så kostar det 9 700 kronor. Då får du välja själv vad som ska stå på skylten. Kravet är att skylten ska vara minst två och högst sju tecken långt, inklusive eventuella mellanrum.

Enligt norska TV2 så är alla ord och bokstavskombinationer inte tillåtna. Enligt uppgifter som nyhetssajten tagit fram så är det följande som gäller:

”Du är ansvarig för att registreringsskylten du önskar att ha på din bil inte är stötande, skadar någon eller kränker varumärkesrättigheter”, står det på den norska statliga myndigheten Riksarkivets hemsida.

Att denna skylt blev godkänd är eftersom myndigheten inte såg något galet med skylten. Däremot så har den norska polisen reagerat.

”En jargong i kriminella kretsar”

De tre första bokstäverna på skylten är alltså FTP. Den norska polisen Dag Rune Omland har förklarat i ett mail varför skylten anses olämplig:

”FTP är en välkänd jargong i kriminella miljöer som är en förkortning för ”Fuck The Police”. Polisen finner det väldigt olyckligt att denna bokstavskombination är tillåten och ber om att detta ska ses över igen. Jag ber om att bli informerad om vår begäran beviljas och om den fortsatta processen”, skriver polisen enligt norska Telemarksavisa.

Dela på Facebook
Annons