OJ

Mannen som har levt fastbunden i 67 år – anledningen är fantastisk

av extraextra
12 juni, 2019
Annons

Man kan drabbas av många olika sjukdomar som människa, vissa är konstigare än andra.

Problemet med en del sjukdomar är att de är väldigt svåra att behandla och chansen till att bli frisk är mindre.

Annons

Det var många som blev drabbade av lungsjukdomar på 1900-talet. Det var då man uppfann en maskin som kallades för ”Iron Lung”. Maskinen hjälpte människor som inte kunde andas eller hade väldigt svårt för att andas, på grund av deras sjukdom.

Polio var också en av anledningarna till varför man behövde ligga i maskinen. Det dröjde inte länge förrän man gjorde ett botemedel mot Polio, efter det behövde man inte använda maskinen lika mycket som innan.

Däremot finns det en man som legat i maskinen över 60 år, det är den 70-åriga Paul Alexander från Texas, USA. Paul har legat i maskinen sedan han var 5 år, vilket är sedan 1952.

Paul har varit beroende av denna maskin i alla dessa år. Hade han inte haft maskinen så hade han förmodligen inte överlevt. Men maskinen är både sliten och gammal, vilket har gjort att den inte kan repareras.

Men med hjälp av internet fick Paul kontakt med en mekaniker som kunde reparera maskinen genom att byta ut delarna, så den funkar bra igen.

Det kanske ser ut som att Paul har ett besvärligt liv, men han ser väldigt positivt på livet. Han är en utbildad advokat och skriver snart sin första bok.

Kolla videoklippet här under om Paul:

Dela på Facebook
Annons