Nöje

Måns Möller bryter tystnaden – efter följarnas hårda kritik mot kroppsförändringen

Annons
av extraextra
3 juni, 2020
Annons

Måns Möller, och hans stora förvandling i och med sin medverkan i Den stora hälsoresan på Dplay, har väckt starka reaktioner.

Nu väljer han själv att kommentera de senaste dagarnas diskussion och kritik.

Annons

Måns Möller är en av kändisarna som medverkar i det omtalade programmet Den stora hälsoresan på Dplay. I programmet ska deltagarna genomföra träningsprogrammet 16 weeks of hell, och därefter följa upp med hur deras kroppar förändras. Men programmet har mött en del kritik.

Just Måns är också en av deltagarna som blivit mest omtalad, efter att han publicerat en selfie på sig själv som minst sagt fick hans följare att reagera. När han under morgonen gästade Rix Morronzoo berättade han om tanken bakom bilden, och hur mottagandet blev något helt annat än vad han tänkt sig.

View this post on Instagram

Joråsåatt ….

A post shared by Måns Möller (@mansmoller) on

Han tänkte att bilden skulle ge honom lite ömhet och bekräftelse, en trött morgon, men så blev det inte.

– Det var en tsunami av gammalt hederligt näthat, säger han i Rix Morronzoo och fortsätter, en aning skämtsamt:

– Det här är ett trauma att prata om, det här är ju jobbigt. Jag minns än idag den sekunden jag tog upp min telefon.

Måns blev chockad av reaktionerna, och inte bara det. Måns nära och kära hörde oroligt av sig för att kolla hur det egentligen stod till med honom.

View this post on Instagram

#Repost @rixmorronzoo with @get_repost ・・・ Nu är han här! Vår MorronZoo-kompis Måns Möller! 💪🏼 Han bryter tystnaden, nu ska vi få höra allt om han nya liv. ✨ Och sluta att kommentera hans kropp bland kommentarerna. Måns är frisk och stark, och fortfarande lika härlig och rolig ☺️ Kram Laila #rixmorronzoo @mansmoller @radioroger @lailabagge

A post shared by Måns Möller (@mansmoller) on

Måns Möller om Den stora hälsoresan

Måns Möller berättar om varför han valde att ställa upp i programmet, vad han själv hade för mål i och med sin medverkan.

– Att bli av med min övervikt och få ner mitt blodtryck, förklarar han bland annat.

Måns förklarar att han nu har gått från överviktig till normalviktig, och menar att den diskussion som nu uppstått är överdriven. Inte minst efter att kollegan Johan Rheborg kritiserat programmet i ett inlägg på sin Instagram där han menar att programmet mer liknar ett bantningsprogram.

– Då från vänster kommer en känd komikerkollega in i debatten. Han lägger upp den här bilden där jag gått från 33 till 23 % och han tycker att jag är oansvarig som gått ner i vikt i tv, att jag bidrar till vikthets. Jag tycker att jag är ansvarig som har tagit tag i min övervikt i coronatider, förklarar han och fortsätter:

– Denna komikers känslor får gå före fakta. Vi är med i ett träningsprogram, inte ett bantningsprogram. Att ge mig rollen som stor förebild för unga kvinnor känns lite som att ge Sean Banan rollen som förebild för svenska gangster rappare.

Han menar på att det finns andra program som är bra mycket mer ohälsosamma, som Robinson, där folk faktiskt svälter och kollapsar.

View this post on Instagram

Den här bilden är ungefär från avsnitt 5-6 på @dplayse ! Eftersom dom inte vill vi ska ”spoila” hur vi slutar så lägger jag ingen aktuell bild. Men då det är i tidningen om hur ”sjuk” jag ser ut så vill jag ändå visa att jag lever o att det är såklart en stor påfrestning för kroppen men jag tycker man ska få bestämma lite själv så länge man har kompetent folk omkring sig som har koll på ens hälsa. Allt annat kan ju såklart vara farligt och ohälsosamt. Just nu bygger jag muskler o tightar till magen då jag är inne i den andra ”deffperioden” som är tuff eftersom jag inte får dricka Oboy 😂 eller äta min kära korvstroganoff Om det är bra eller dåligt får man tycka vad man vill om jag är fast besluten att visa att jag tar mig an utmaningen 110% o litar fullt på @16_weeks_of_hell_with_tony . Han verkar ha koll på läget helt enkelt eftersom han gjort detta med flera hundra klienter. Ha en kanonhelg nu kidz #denstorahälsoresan @dplayse @16weeksofhell

A post shared by Måns Möller (@mansmoller) on

Viktiga orden efter frågorna

Däremot poängterar han också att det inte är lätt som en plätt att träna som han, och som de andra kändisarna i programmet gör. Anledningen till att han kan träna som han gör är på grund av att han inte har något jobb just nu.

– Jag blev ju av med alla jobb i samma veva, många skriver till mig att ‘hur ska jag klara det som har tre barn?’. Och jag har ingen aning om hur folk ska få fram tre timmar om dagen. För mig var det enkelt, för jag har inga jobb, jag har inget att göra.

Dela på Facebook
Annons