Intressant

Mattetalet för 11-åringar är ett stort problem för vuxna – kan du lösa uppgiften?

Annons
av extraextra
14 april, 2020
Annons

Matematik kanske inte var ditt favoritämne i skolan, men oavsett det så finns det alltid någonting som drar en till att lösa kluringar, gåtor eller bara små matematik problem.

Det kanske är för att genom åren så börjar man uppskatta kunskap och kvickhet i hjärnan mer än tidigare. Det kan handla om allt ifrån korsord och sudoku till olika matteproblem.

Annons

Vintern är förbi och sommaren börjar att närma sig, det är oftast då som man brukar sitta ute i det varma och slappa medans man klurar på olika problem av något slag.

Förutom att det kan vara roligt att hålla på med korsord och matteproblem eller liknande saker, så är det även bra för att hålla hjärnan igång.

Matteproblemet

Därför bjuder vi er på ett litet matteproblem här som egentligen är tänkt att 11-åringar ska kunna lösa. Men de som har vart borta ett tag från skolan kan ju såklart ha glömt bort i vilken ordning man löser olika mattetal. Det viktigaste här är att du kan dina matte-regler och att följer dessa.

För att hjälpa till lite på traven så tänkte vi bjuda på 3 alternativ.

Vi kan faktiskt redan nu avslöja att C (198) bör falla bort.

2 x 5 + 3 + 1 x 11

Om man känner till regeln att multiplikation alltid ska gå före addition, så är man en god bit på vägen mot rätt svar. Då blir det:

10 + 3 + 11

Nu är det plötsligt busenkelt!

Svaret blir då 24.

Dela på Facebook
Annons