Nyheter

McDonaldsmenyn har hållit i 10 år – så ser den ut i dag

Annons
av extraextra
3 november, 2019
Annons

De ser lite bleka ut, hamburgaren och pommesen från McDonalds sista restaurang på Island.

Däremot ruttnat eller möglat har de inte gjort – trots att det var 10 år sedan de köptes.

Annons

Det var 10 år sedan, 2009, som alla McDonaldsrestauranger stängdes ner på Island. Det var då som isländaren Hjortur Smarason bestämde sig för att köpa en sista meny – och se hur lång tid det tog innan maten började ruttna.

– Jag hade hört att McDonaldsmat aldrig förruttnade, så jag ville se om det var sant eller inte, säger Hjortur Smarason till AFP.

Han förvarade hamburgarmenyn i en plastpåse de första 3 åren. Men 2012 fick hamburgaren och mellanpommesen bli förvarad i en glasmonter på Islands nationalmuseum.

Bildkälla: Bushotel

– Människor kommer från hela världen för att se på hamburgaren, säger ägaren Sigurdur Gylfason till AFP.

I en livesändning, som har runt 400 000 besökare dagligen, går det att följa matens process. Det är inte en sån stor skillnad från dagen menyn köptes tills nu. Hamburgaren eller pommes fritesen har varken möglat eller ruttnat. Den enda skillnaden man kan se är att de har bleknat.

McDonald’s mat går att brytas ner, men det krävs rätt miljö- och fuktförhållanden, enligt ett uttalande från McDonalds.

View this post on Instagram

Our 6 year old burger out on the town again, this time enjoying the #reykjavik view from Perlan #bushostel #iceland #perla #sightseeing #islande #ísland #discovericeland #wanderlust #sights #lastmcdonaldssoldiniceland

A post shared by Reykjavik Bus Hostel (@bushostel) on

Dela på Facebook
Annons